GR-1 KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN KOŞUSUNU FRİKYA KAZANDI.

GR-1 Kanuni Sultan Süleyman Koşusu’nda kazanan FİRİKYA oldu

Arap atları için sezonun en önemli randevularından olan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun süre görev yapan padişahı Kanuni Sultan Süleyman anısına düzenlenen koşu (Açık - G1 / DHÖ) bu yıl 16 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

Birbirinden başarılı Arap atlarının buluştuğu ve sonucu merakla beklenen koşuda, Deniz Kurtel’in sahibi olduğu, Cuma Demir’in antrene ettiği FİRİKYA (Ağakaraca - Kemiyetülırak Irak. 55 / Bodrumisimli safkan, jokeyi Uğur Polat idaresinde zafere ulaşan isim oldu.

Kum (Sentetik) pistte 1500 metre mesafede gerçekleştirilen Kanuni Sultan Süleyman Koşusu’na bu yıl 4+ yaşlı 12 Arap atı katıldı. Koşuda ikinciliği elde eden isim, Erdoğan Şenocaklı'nın sahibi olduğu, jokey Özcan Yıldırım ile start alan ULUER (Saruhanağa - Malibu Girl / Monarch Ah) isimli safkan olurken, Muzaffer Can’ın CANKARDEŞLER (Yalaz - Bedel 2 / Tunca) isimli atı jokeyi Selim Kaya idaresinde üçüncü, Mehmet Altunbaş'ın sahibi olduğu jokeyi Gökhan Kocakaya ile bu önemli mücadelede boy gösteren AĞRI KESİCİ (Kafkaslı - Uğurun Kızı / Rikardo) ise dördüncü oldu.

350.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda FİRİKYA potoyu önde geçerken kronometreler 1.39.26’yı gösterdi. Koşuda farklar ise 1 Boy - Burun - 1 Boyşeklinde sonuçlandı.

Yarış kariyerinin 42. startını alan ve en önemli koşu galibiyetine Kanuni Sultan Süleyman Koşusu'nu kazanarak ulaşan kır erkek safkan FİRİKYA, son olarak Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda katıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu'nu, YILMABAŞAR isimli safkanın ardında ikinci olarak tamamlamıştı. Annesi Kemiyetül Irak.55'in ODİN isimli temsilcisinden sonra, Kanuni Sultan Süleyman Koşusu galibiyetine ulaşan ikinci yavrusu olan FİRİKYA ayrıca, Safranbolu Koşusu (KV-8), Beydağları Koşusu (KV-7), Ersoylu Koşusu (KV-7) ve Yanartaş Koşusu (KV-7) galibidir.


Okunma Sayısı: 1177

Yorumlar