14.06.2017 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

14 HAZİRAN ÇARŞAMBA İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 3,,1,2,6 sırasını öneririm.

Pazartesi günü son aksiyonda burun ucu farkıyla kaçan 49.000TL den sonra Salı günü de kesin kazanacak tekimize faul yapılmasından dolayı 16.000TL ikramiye daha elimizden uçup gitti. Bunların moral bozukluğuyla nasıl konsantre olacağız çarşambaya bilemedim. Kafamda 4 tane tek adayı var. Bunları şablonumda belirttim. Kimin üstünden gideyim tam karar veremedim. Biraz kafayı toplamak adına yarın karar vereceğim. Karar verene kadar da bankolarım ve rakip sıralamalarını şablonuma ekledim gerekli düzenleme 15 16 gibi yaıplacaktır.

.

1.AYAK:.Kazanmasını beklediğim isim 10-MONTEGO dur.

Annesi ÇAVİ pek parlak koşu kariyerine sahip değildi ama BAGATUR, BOLAÇİN gibi yetenekli isimlerle öz kardeşti. Koşan tek tayı MONTEGO da dayılarının ayarında ve onlar gibi koşu kariyerine sahip hatta onlarla eş değer güçteki bir safkandır. Handikap ve sert rakibin olmadığı KV koşularda başa güreşen yetenekli bir isimdir. Kısa orta mesafelerde etkili olmasıyla da MONTEGO yu birçok koşusunda çok ön planda önermişizdir.

Son dönemde mükemmel form durumuna ulaşan safkan bu özelliğiyle grupta sivrilmektedir. Zira grupta yetenekli rakipleri var ama koşudaki en formda ve kondisyon olarak fit durumda kim diye bakılsa ilk önce MONTEGO yu görüyoruz. Buna ilaveten birde koşudaki en hafif kilo ile start alacak olma avantajına sahiptir.

Pist ve mesafe tam istediği gibi, jokey olarak tam istediği gibi bir joke. Zira sprintini son 300e kadar saklayıp son düzlüğe kadar soğukkanlı şekilde gelmesi gerektiğinden bunun ya KARATAŞ yapar o yoksa da bu stildeki atlara alternatif olarak KOCAKAYA yapar. Bu bakımdan KOCAKAYA ile de uyumlu olmasını bekliyorum.

Tüm bu şartlar altında FAUSTINO nun öne düşüp FORTDA TEK, ES ANADOLU ve RODOSTO nun presleriyle süratli geçmesini beklediğim bu koşuda sonlarda etkili gelerek 10-MONTEGO nun kazanmasını bekliyorum. BANKOMDUR.

(Koşuda e ufak hatayı veya eksik koşmayı affetmeyecek isimler olduğundan diğer alternatiflere yönelecek olanlar bu koşuya sırasıyla 6,3,9,7,8,2,1,4 ü ekleyebilirler.)

.

3.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-BAYBAŞKAN ı görüyorum.

Kalite isimlerin koştuğu bir yarış ve koşudaki hemen her atın GR koşularda bir başarısı var. Ancak son dönem performansa göre şuan ayakta durabilen yani iyi koşmaya devam edebilen isimlerin başında BAYBAŞKAN geliyor. Bir önceki orta mesafeli GR koşusunda düzlükte gerileyip sonradan yeniden canlanarak gelip tabelaya girmesinin ardından gösterdi ki artık uzun mesafe atı haline gelmiştir. Son katıldığı yarışında ise bugünde bir arada koştuğu 3 rakibinin önünde kazanarak hem moral kazandı hemde uzun mesafelerde daha etkili olduğunu gösterdi.

Bugüne baktığımızda devam eden mükemmel form durumuyla ideal pist ve mesafesinde koşacağını görmekteyiz. Tempolu geçmesini sağlayacak öne yakın gitmeyi seven birçok rakibinin olması da avantajınadır. Bu bakımdan düzlük üzerindeki etkili ataklarıyla kazanmaya en yakın isim olarak 1-BAYBAŞKAN ı gördüğümden Alternatif BANKO olarak öneriyorum.

Son koşusunda 0 çekince büyük hayal kırıklığı yaşatan 4-BLAZE TO WIN bugün KG takısı çıkartılarak koşacaktır. Son yarışının haricindeki bu seneki yarışları idare ederdi ve buradaki rakiplerini geçmeye yeterlidir. Bu bakımdan sonlardaki etkili ataklarıyla netice alabilir.

Önde az biraz boş bırakılırsa inatçı karakteriyle fotoyu bulabilmesi çok yüksek ihtimal olan 7-GÜNGÖR BABA ise kalite bir isim olup şans verdiğim bir diğer safkandır.

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 5-ÖZPAR ı görüyorum.

Annesi GÜLPARE çok beğendiğim klas bir kısraktı. 3 yaşlılığında etkili düzlük sprintile 2 kez KV koşu kazanmayı başarmıştı. Bu bakımdan ÖZPAR yüksek potansiyeliyle dikkat çeken taylardandır.

Safkan ilk koşusunda 5.olduktan sonra z raporunda koşacağı ilk maideni kazanmaya yakın diye not düşmüştük. Zira bir sonraki koşusunda da ön sıralardan şans vermiş ve mükemmel padoğunun hakkını vererk kazanmıştı. Son koşusunda öndeki rakibinin biraz elinden kaçırıp düzlüğe biraz fazla avans vererek çıkınca rakibini yakalayamadı ve burunla kaybetti. Gerçi o gün hemen önündeki safkandan dolayı viraj üzerinde öne sokulmak istesede bunu yapamadı. Bu sebeple kazanabileceği koşudan oldu.

Bugün ideal pist ve mesafesinde biraz daha iyi bir idare ile kazanması çok yüksek ihtimaldir. Zira rakipleri dişine göre olup, herhangi sert bir rakibi bulunmamaktadır. Bu bakımdan 5-ÖZPAR ı kuponu ufaltmak adına BANKO yazabiliriz.

Koşuda öne hamle yapan ismin de avantajlı hale geleceğini düşünüyorum. Zira çok fazla süratli yapıda isim yok. Öne geçen yıpranmadan tempo yapıp düzlüğe dinç girebilir, düzlüğe de az biraz sermayeli çıkarsa kazanması yüksek ihtimal olur. Bunu yapabilecek stilde 2-AKKULA ve 1-ARHAVİLİM var. Bu sebeple rakip olarak yazıyorum.

Bu isimlerden sonra da ilk kez sentetiğe çıkan tayların enteresan şekilde çok iyi koştuğunu birçok kez gördüğümden 7-YENİŞARLI ve 4-MÜSLÜMOĞLU sürprizde şans verdiğim isimlerdir.

(Sürpriz yazacak olanlar elediğim diğer iki isim 6-3 ü de ekleyebilirler.)

.

6.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 5-BUNGALOW u görüyorum.

Bu isimde hemen her koşusu sonrasında z raporunda altını çizip kısa sürede bir handikap koşu kazanır dediğimiz safkanlardandı. Ni tekim bir önceki handikap koşusunu kazanırken bizleri mahçup etmedi. Üstelik genelde koştuğu rakiplerine göre daha yüksek handikaplı yani daha sert bir grupta kazandı. Bu da ne denli formda olduğunu göstermektedir.

Uzun sentetikte kazandıktan sonra kısa çime dönüş yaparak son koşusuna katıldı. Zaten dünya da bir tek bizim ülkemizde böyle her koşuda atını koşturmak var. Kimse uzun kumda kazandıktan 1 hafta sonra kısa çime atını getirmez. Gerçi BUNGALOW kısa çime de yatkın ama bir anda bu dönüşüm atı etkiler. Bu sebeple bence daha başarılı olması gereken son koşusunda 5.lik elde etti.

Bugün yeniden uzun sentetiğe dönüyor ve rakipleri bir önceki geride bıraktığı isimlere göre daha müsait görünüyor. Bu bakımdan sakin bir bekleme ile düzlüğe çıkıp düzlük üzerinde yapacağı etkili ataklarıyla 5-BUNGALOW un kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Koşuda takipte bulunduğum sürpriz isimlerimde olduğundan bu koşuyu biraz daha sağlama almak adına 7-MAYSAPERA, 6-BELEKI, 12-CANAKIN, 11-SADO BY SADO, 1-REDANTOR ve 2-SATEN i de sürprizde yazıyorum.

.

 

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.10 (MONTEGO)

2.AYAK:.3,4,5,2,1,10,11

3.AYAK:.1,,,4,7

4.AYAK:.2,5,1,3,6

5.AYAK:.5,,,7,2,1,4

6.AYAK:.5,,,7,6,12,11,1,2

 

6'LI GANYAN(3/11/4/4,6/4/11) :315.332,56 t

5'Lİ GANYAN(11/4/4,6/4/11) :13.769,70 t,
 
 
 
Z RAPORU

***


Okunma Sayısı: 2841

Yorumlar


  • pan-river

    14-06-2017 04:37

    emeğine sağlık

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:11:52

    Teşekkürler

  • THE BEST

    14-06-2017 05:45

    Emeğine sağlık kaptan, bende bakçam bu teklerden hangisi yada hangileri olabilir. Hep beraber bi kafa yoralım bakalım :) Varsa diğer arkadaşlarda öneride bulunsun sonuçta siz karar verip düzenleyeceksiniz şablonu. Belki katkı olur. Nasıl olsa bi şeyler oluyo yatıyoruz, birde böyle yatalım yatacaksak :) Bol şanslar Herkese.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:12:33

    Aynen nasıl olsa bi şekilde bizi yatırıyorlar bakalım nereye kadar :)

  • 14-06-2017 15:30

    Tek alternatiflerin rakipleri olsa da tabelada Özpar in şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:13:03

    AGF si çok yüksek çıktığından ben vazgeçtim ama tek atılabilecek isimlerden bol şanslar

  • doktorun20

    14-06-2017 15:43

    merhaba arkadaşlar selam üsdat bende sabah çalışmalarımda 2 tek çıkarmıştım eyüp kardeşimin şablonuna bakmadan olmuyor zaten kesişirse tek atıyordum çok ilgiç bişey olduki benim çıkardığım tekler üstadın çok at yazıp tek aday olmayan yerler yani 2 ayakda 10 --4 üncü ayakdada 5 tek çıktı kafam iyice karıştı gönül diyorki üstadın tekleri al 2 de benim tekim 7 li ve misli altılı yap hani içimden bir ses bana fısıldıyor sanki hadi hayırlısı

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:14:14

    Taylarda verilen ara 4 haftayı geçmişse kolay kolay o tayı tek atmam bu sebeple hiç irdelemedim o ayağı ve kapattım. 2.Ayak ise ben çok karışık gördüm bu sebeple orda da risk almadım.

  • THE BEST

    14-06-2017 15:50

    Kaptan benim fikrim şablon için şöyle oldu : İlk üç ayağa hiç dokanmayıp, 4. ayağı 2,5,1 yazarak geçmek 5 .ayağı da aynen dokanmadan yazıp son ayak 5 BUNGALOW a yaslanmak mantıklı geliyor. Bu durumda 211,68 tl oluyor. Diğer Alternatif ise, 3. ayak 1 Bay başkan Tek atmak aynı şekilde 4. ayağı bu sefer 2,5 geçerek ama o zamanda 329,68 tl oluyor şablon ve biraz klasik oluyor gibi geldiği için ısınamadım. Bakalım siz nasıl düşüneceksiniz. . Bol şanslar.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:16:15

    Valla ben son halini bıraktım şablonda o şablon üzerinden farklı kurgularda oluşturulabilir, malum biz neyi seçsek seçmediklerimiz tutuyor, pazar günü İzmirde de SMOOTH CANDY seçseydim o altılıyı da tutturuyorduk, belki onun sinerjisi pazartesi ve salı ya da yansıyacaktı. Kısmet yok işte

  • 14-06-2017 15:52

    Hocam sonda 3.konigin onde bos kalacak s.boyraz deklaresi dikkat cekici bir Capri atalim mi?

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2017-06-14 16:14:46

    Sadettin önde boş kalırsa çok etkili yarışlar yaptırıyor ama ben pek tutmuyorum tutanlar ekleyebilirler.

  • karabudun

    14-06-2017 17:09

    Üstad Smoot Cand yi sizin notlarınızdan yola çıkarak tek attım. ( Altılı başka yerden yattı) Sizin tek yazmamanıza da şaşırmıştım. Kurgu da sürekli bir olumsuzluk düşünüyorsunuz. Şansmış, uğursuzlukmuş bırakın, takmayın bunları. Rahat oynayın. Denizde geçip derede boğulmayın.

  • doktorun20

    14-06-2017 21:22

    kafadaki teke ısınamadığımda 10-6-3 /3-4-5-10-2-1-11/1-4-7/2-5-6/5/5-6-7 şeklinde yaptığım kupon müslümün oğlundan yattı son ayak hariç gene büyük ikramiye şansızlığımızdan dolayı uçup gitti kıralım artık şu sansızlığımızı üstad saygılar

  • THE BEST

    14-06-2017 23:50

    Büyük ikramiyeler bize kısmet olmuyor. Kempton yarışları olmasa 5 liyi alırdım. Ama maalesef burdan 13500 bırakıp Kempton da küsüratını aldım :( Ne diyelim kısmettten ötesi yok. Emeğine sağlık Kaptan çok iyi tahminlerdi ama toparlayamadık bir türlü. Kısmet olsa Kemptondan da gelirdi. 2 tek iki ayak kapalı. Kapalı yerlerde birinci at geliyor arkadaş ne yapacaz anlamadım :) Burda 13500 5 liyi görünce yine çöktüm kaldım .. :( Bulanlara Hayırlı olsun.

  • pan-river

    15-06-2017 05:29

    ikinci ayağı 2-11 geçmeme rağmen tabelada müslümünoğlu canımı çok yaktı,temas olmasa belki 2 numara alırdı ama yapacak bişey yok,yarış içerisinde olan şeyler bunlar,işin garibi son ayakta da sado by sado ilk atım,altılı yatınca beşli yaptım,müslümünoğlu canımı çok yaktı çook,eminim 5-6 yarış kaybolur bu at

  • bayrocakir616161

    15-06-2017 09:16

    Bizimki de böyle gitti

  • Cemalg

    15-06-2017 09:46

    Üstad; tebrik ederim benim gözümde altılıyı bulduk ama bacağı kısa geldi.Cuma İstanbul bizim. Kolay gelsin.

  • bors111

    15-06-2017 13:44

    eyüp krdeşime sitedeki herkese selamlar bayagıdır yazamıyodum eyüp krdeşim hayırlı ramazanlar herkese sitemıze başarlar bol şanslar vip arkdşlra saygılar .emeğiolan sızlere başarılar grşmek uzere .