20.07.2017 ANKARA ve KOCAELİ (TUTTU - 2.391,11TL) ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

20 TEMMUZ PERŞEMBE ANKARA ve KOCAELİ AT YARIŞI TAHMİNLERİ

ANKARA

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 1,6,4 ü öneririm.

5.AYAK:.Kazanmasını beklediğim isim 1-PERHANE dir.

Safkan son 4 yarışında İstanbul arenasında sert rakipleri arasında koştu. Yaz sezonun da sadece İstanbul da koşmasına rağmen safkanın ahırı yani evi Ankara dır. Bugün ilk kez yaz sezonun içerisinde evinde start alacaktır.

Her pistte etkili olsa da son 4 yarışı sert rakiplerinin içinde olmasının yanı sıra çim ve sentetik pistlerdeydi. Bu bakımdan bugünkü rakipleri için pek ölçü almıyorum.

Safkanın kaba kum performansına bakarsak eğer 1-1-2-1-1-3-1 gibi muazzam bir performansa sahip olduunu görebiliriz. 7 kez koşup 5 kazanması büyük başarı, ayrıca kaybettiği yarışlardan birinde GR atları GOLIN - EUPRATHES ekürilerinin ardında kalmıştı, birinde de KV-8 yarışta sürprizi yapan KOZBEYİ nin ardından 2.likte kalmıştı. Hem kaliteli atların içinde başarılı olmuş hemde 2 kez geçilirken sadece KV-8 düzeyde kaliteli erkek rakiplerine geçilmiş olması performans olarak bugünkü rakiplerinin çok üzerinde olduğunu göstermektedir.

Bugün ideal pist ve mesafe aralığında dişine göre rakipleri içinde koşacaktır. Yetenekli ve formda rakipleri bulunduğu gerçek ama PERHANE nin yüksek kaba kum performansı bu rakiplerini geçmeye yeteceğini düşünüyorum.

Bu bakımdan 1-PERHANE BANKOMDUR.

(Soranlar için rakip sıralamam 5,8,2 şeklindedir.)

.

.AYAK:.Diğer ayaklar için altını ekstra çizebileceğim bir unsur yok. Zaten programın geneli bültenin yüzeyinden sivriltilebilecek isimlerin kazanacağı türe benziyor. Sadece teki doğru seçip az atlı ayağı da kazasız atlatmaya kalıyor iş. 4.Ayakta varlığı gereksiz olan BLACK MIRACLE yalandan yere ön tarafı karıştırmazsa GIBSY DANCER o vakit önde boş kalarak çıktığı gibi bitirebilir ama gidişata nasıl etki edecek onu bilemiyoruz. Başka da altını çizeceğim ters bir detay bulunmadıından düz bir şekilde yazıp geçiyorum.

.

.AYAK:.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.2,5,3,1,7

2.AYAK:.2,8,1,9,10,11

3.AYAK:.4,6,1,5

4.AYAK:.4,3,,2,1

5.AYAK:.1 (PERHANE)

6.AYAK:.3,2,1,,4,9,10,5

 

 

Z RAPORU

***Ankara yarışlarında ilk ayaktan heyecanımız son buldu. AGF de 2.attı ama ben yazmadım. Yazmadım diye çok sitem olmuş, hepsine eyvallah diyorum. zira para kaybetti mi insan bazen sinirleri mantık dışın açıkartır. Ancak emin olun ki bu eşekten bende yattım. Neyini yazayım ki eşeğin, Adana dan beri biliyorum, kaçar kaçar tık diye durur. Bugün bir de şansımıza önde boş kaldı ne hikmetse. Bugün için kilosu uygun ekibi güçlü ve yazılması yüksekti lakin ben halen görüşümün arkasındayım bu at mat değil, eşeğin teki. Bir sonraki yarışında da takip edelim bende ilk at yazayım bakalım ne yapacak hep birlikte göreceğiz.

2.Ayağı kazanan BORBORE yi de aslında tek atabilirdim, zira önde bomboş kalacağı nett. Bu şekilde 5.at olacağını hiç tahmin etmezdim.

RAMPOLDİ gibi kumun şampiyon ismi ile anneden kardeş olan ANTONELLA ilk kumunda kan hattına yakışanı sergiledi ve farklı kazandı. İstikbali parlaktır.

4.Ayakta BLUE MOON LIGHT az daha büyük sürprizi yapıyordu. Geçen yarış bu atın cazipliğinden KAİNAT ı tek atmadım ve büyük bir ikramiyeyi bu safkan yüzünden kaybettim. Bugün canavar gibi kesilmesi sanki bana nazire yapar gibiydi. Biz bugün yazmadık ya çıkışı yaptı. Kazanan ZÜMRÜTHAN ise GAZİ koşusunda bile çok iyiydi kazanması normal sonuçtu.

5.Ayakta bankomuz PERHANE beklediğimiz gibi net bir galibiyet aldı. Ankara kumu denendiği sürece bu tarz rakipleri yanında başarısı gelmeye devam eder.

Son ayakta ŞEKER SULTAN kazandı ve bende yoktu. Bu safkanı ilk koşularında hep ön sıradan yazardım. Hatta şablonu yayınladığımda Eyüp kardeşim bana "abi bu ŞEKER SULTANI sen ÖMÜRÇINARI ile koşarken bile yazdın buün gelmez mi hiç değilse sürprize yazalım" dedi. Ancak ben ona formu çok bozuldu bende şimdi bültende yarışlarını inceledim boş ver dedim. Atı dillendirip yazmadık ya beklenen çıkışını bugün yaptı. Kan hattı da iyiydi ama malesef hep eleştirdiğim bazı arkadaşlarım gibi bende bülten oyunculuğu yaparak gazetenin içine bakıp boş ver dedim.

Neyse artık yapacak bişi yok bunler hep bize derlik tecrübelerdir.

.

 

 

***********************************************************

 

KOCAELİ

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 1 i öneririm.

.AYAK:.Kocaeli içinde geniş kurgumda banko önermeyeceğim. Geçen salı bu tip altılı yapmadığımdan zaten 6.000TL yi kaybettik.

Kuponu ufaltma hamlesi olarak 4.ayak seçilebilir. Koşu genel anlamda 1-2-3 dışına çıkmaz gibi görünüyor ve o şekilde sağlama alacağımızı düşünüyorum. Ancak FANCHCHANCY diğerlerine göre daha formda ve fit durumdadır. Bazen startı ağır alma huyunu yapmazsa kazanırı oldukça yüksektir. Kuponu ufaltmak adına tek yazılabilir.

3.Ayakta da vasat İngilizler koşuyor. İstanbul dan gelenler bişi yapmamışlar ama erkek ve daha yüksek potansiyelli olmaları sebebiyle bana göre kazanan büyük ihtimalle 1-2-3 içinden çıkacak. Ancak varsayıma göre değerlendirdiğimizde (ki mecbur varsayım yaparak tahmin yapacağız bu koşuya zira hepsi eşek son yarışlarına göre) kuponu sağlama almak adına 4-5-6 da yazılıp geçilebilir.

5.Ayakta 6-UÇANBİLGİN güçlü kan hattıyla Kocaeli pistinde koşan rakiplerine baskın görünüyor. Adana da son 2.liği gayet başarılı olan LOGUM Kocaeli kumunda da aynı başarıyı gösterirse kazanması çok zor olmaz.

6.Ayakta son yarışını beğendiğim 5-FEARLES CHAMPION bugün yarışa biraz daha iyi başlar ve düzlükte dıştan sprintine başlarsa kazanması çok yüksek ihtimaldir. Grubun kalite atı 9-PROXIMO da geçen sene mükemmel yarışlar yapıyordu. Tedavisi sonrasında bir koşu gördü. Kazanırı oldukça yüksektir. Son olarak MEGAFORCE yazıyorum. Son dönem performansıyla en ufak hatayı affetmez.

(10,7,1,2,4,11,14 sürprizde yeri olanlar değerlendirebilirler.)

.

.AYAK:.

.AYAK:.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.4,9,10,1,2

2.AYAK:.2,1,4,6,8,5

3.AYAK:.1,2,3,,4,5,6

4.AYAK:.2,,1,3

5.AYAK:.6,5

6.AYAK:.9,5,3

 

 

Z RAPORU

***Kocaeli de geniş şablonumun tutacağını biliyordum. Daha doğrusu tutacağına çok inanıyordum. Zira Kocaeli de şablonlarımı değerlendirdiğimde öyle çok arkada şans verdiğim bir at pek kazanmaz genelde az atla geçerek atları denk getirebiliyoruz. Geçen salı yalandan CAMBAZ OSMAN diye bi eşeği tek tıp 6.000 den olunca bu kez hata yapmak istemiyordum ve geniş kurgum altılıyı tutturdu.

Orta seviyler için 3.ayaktan at eleyen ve SİBİRYALI gibi kumun klas ismi olan 5.ayaktaki UÇANBİLGİN in üzerinden yürüyenler altılıyı ufak kuponlara da denk getirmişlerdir.

Neyse bu bana biraz nefes aldırdı ve moral verdi. Zira Ankara da ilk ayak sonrası kulağım baya bi çınladı :) buradan yazanlarda oldu ve baya kötü hissettim kendimi en azından şimdi bu moralsizliğim son buldu.

.


Okunma Sayısı: 3487

Yorumlar


  • Batugol

    20-07-2017 21:12

    Bakalom usta 3atina kaldikbhayirlisi artik

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-07-21 00:03:12

    gelir inşallah

  • Batugol

    20-07-2017 21:57

    Guzel yorum tesekkurler ozellikle kocaelinde cok iyisiniz

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-07-21 00:03:21

    Teşekkürler

  • ayarci

    21-07-2017 01:01

    Tebrikler :))) Basarilarin daim olsun :)))

  • maskec

    21-07-2017 08:27

    Helal,cok tebrik ederim.