26.08.2017 ANKARA ve İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

26 AĞUSTOS CUMARTESİ ANKARA ve İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

ANKARA

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 1,2,4 ü öneririm.

2.AYAK:.Kazanmasını beklediğim isim 8-ZEHİR HAFİYE dır.

Annesi yarış yaşamına 2-2-1 performans sergileyerek başladı ama sonrasında bu çıkışını sürdüremedi ve vasat bir kariyerle yarış hayatını noktaladı. Ancak kan hattı olarak BÜREBEY ve HARZEMŞAHLI gibi isimlerin anneden kardeşi olması sebebiyle fena sayılmayacak bir potansiyeldir. Zira BÜREBEY fit durumda ve formda olduğunda GR koşu dahi kazanma başarısı göstermiş 1.000.000TL kariyer kazancını aşma başarısı göstermiş kalite bir safkandır. Özellikle kumda başarılı olması sebebiyle ZEHİR HAFİYE nin de dayısı gibi kuma daha yatkın olması beklenebilir.

ZEHİR HAFİYE de çimde başarısız koştuğu 3 yarışının ardından çıktığı Ankara kumunda 2-3 gibi dereceler elde etti. Son 3.lüğünde DILIRAN gibi GR-1 seviye bir rakibe yapacak birşeyi yoktu. Ancak 3.olurken elde ettiği derece aynı gün bölünen maidenin diğer ayağını kazanan ABUZERHAT tan daha iyi, diğer bölünen maideni ÇELEKAN ardından 2.likte bitiren NAZLIYİĞİT ten de daha iyi bir dereceyle koşusundan ayrılmıştı.

Bu bakımdan ZEHİR HAFİYE nin kumda kısa süre içerisinde maidene veda etmesini beklemekteyim. Bugün çok sert bir rakibi yok dengeli bir grup var. ZEHİR HAFİYE değişen jokeyi MÜS.ÇELİK ile düzlüğe kadar fazla efor sarf etmeden beklemesi gerek. Zira safkan koştuğu son iki kumunda da gösterdi ki düzlüğe kadar ne yaparsan yap nerede ise yarışı orada takip ediyor ne ilerliyor ne gerilir. Bundan dolayı düzlüğe gelinmeden gereksiz teşviklerle safkanın gücünün harcanmaması gerekli. Müslüm ata hakimiyet konusunda iyi bir kantarma olması ve soğukkanlı binebilmesi sebebiyle bugün avantaj olarak değerlendirilebilir. Zaten kader o ki ZEHİR HAFİYE nin annesi TUĞBASULTAN ın maiden galibiyetini de Müslüm elde etmişti. Şimdi de tayı ile aynı şeyi yapmasını bekliyorum.

Bu bakımdan düzlüğe kadar sakin şekilde dolu kantarmada çıkmasını beklediğim 8-ZEHİR HAFİYE nin düzlük üzerinde arttıracağı temposuyla gruba hakim olup kazanmasını bekliyorum. BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 9,3,4,5,2 şeklindedir.)

.

4.AYAK:.Geçtiğimiz sezondan bu güne kadar kendi yaşıtları arasında hemen her GR koşuda DENİZİM yada SAADIN GÜCÜ nün galibiyetini izledik. Arada bunlara STORM GIRL katılıyordu. Ama sezon başından bugüne kadar kendi yaşıtlarıyla koştuklarında farklı kazanan sadece 1 kez çıktı. O da ciddi sürprizi yapan ERTEMİZ olmuştu. Bugünkü rakipleri ile koştuklarında her daim hakimiyiet bu ikili arasında olmuştu. Bugünde güç kalite ve potansiyel olarak bir üst seviye olduklarından 6-DENİZİM ve 8-SAADIN GÜCÜ ile bu ayağı geçiyorum.

Bu ikili içinden 6-DENİZİM in kaba kumu daha etkilidir. Son dönemde uzunu yapamadı ama kısa orta mesafede çok daha etkilidir. Bu sebeple lehine şartlar altında yeniden kazanarak sezonun kalanı için bir moral olabilir. Favorimdir.

Formu mükemmel olan ve KARATAŞ ın DENİZİM yerine tercihini alan fit durumdaki 8-SAADIN GÜCÜ de yazarak rahat bir yarış izlenebilir görüşündeyim.

.

Diğer ayaklara bakacak olursak eğer;

1.Ayakta dişilerin handikap yarışı var. Önde boş kalırsa YILDIZ GÜZELİ çıktığı gibi bitirebilir. Formu mükemmel olan MAHREM de kurguya eklenmesi gerek isimdir. Uygun kilo avantajlı SIR PERDESİ, takibimizde olan PEXUSS, dişine bir grubu nihayet yakalayan IRKIM, sert gruptaki son 5.liği dikkat çeken ekğri avantajlı GÜLRUHATUN ve son 5.liği ile yeniden çıkışa geçme sinyali veren uygun kilolu BURCUTAY şans verdiğim isimlerdir. Zor bir koşu olduğundan yeri olan yazmadığım isimleriden tuttuklarını ekleyebilirler.

3.Ayakta grubun en kalite ismi olarak ORANGE BLOSSOM u görüyorum. Yetenekli bir isim olup kazanmaya çok yakındır. Son başarılı yarışları ve KARATAŞ deklaresi ile LILYANTUS yeni ekibindeki ilk koşusunda kazanma şansı yüksektir. Son dönemde çok başarılı koşular sergileyen ELHAMSE de mükemmel formuyla şansı yüksek bir diğer isimdir. Favori olarak koştuğu yarışlarında bekleneni veremese de halen bu tip gruplarda iş yapabilecek güçteki INDIANAPOLIS de şansını yüksek gördüğüm bir diğer isimdir. Sürprizde ise LOST ON YOU ve WOW SO COOL u değerlendirebiliriz.

5.Ayakta son dönem koşularıyla takibe aldığım birçok ismin bir arada bulunduğu bir maiden koşu var. LKORYİĞİT in son yarışı çok iyiydi bir sonrakine kazanırı yüksek demiştim. Aynı şekilde YOLDAŞHAN en son DILIRAN ın ardından kolay 4.lük elde ederken bir sonrakine kesin kazanır dedim. Bu gibi birçoğunu sıralayabilirim. Kısacası takip listemizde bulunan tüm atları bir araya koymuşlar diyebilirim. Bu isimler için şans sıralamam şablonumdadır.

6.Ayakta en çok SWEETEST DEVOTION u tutuyorum. İlk yarışını gösterişli kazandı sonra aynı çıkışı yapamadı ama bu tip gruplarda mutlaka geri bir çıkış yapacaktır. Bunun dışında koşu sürprize açık olduğundan kalabalık tuttum sıralamam şablonumdadır.

 

 

2.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.9,3,11,5,7,10,2

2.AYAK:.8 (ZEHİR HAFİYE)

3.AYAK:.2,4,3,1,,5,6

4.AYAK:.6,8

5.AYAK:.4,8,6,1,7,,10,3

6.AYAK:.13,7,2,11,,1,4,3

 

Z RAPORU

***Ankara yarışlarında hemen her ayağı ilk at olarak tutmama rağmen oyunu bulamadım. İlk ayak kafa atım, 2.ayak 3.atım, 3.ayak 3 atı blok halinde eşit tutuyorum. 4.ayak 2 atı ayıramıyorum, 5.ayak iki atı eşit şekilde favori tutuyorum son ayak için altını çizerek ilk at yazıyorum. Gün sonunda 4.sıradan tuttuğum at bile yok ama altılıyı bulamıyorum. Bide bu altılı 1.400 veriyor ya içime oturuyor. Hangisi sürpriz ki arkadaş ya biz bulsak 400 anca verir.

Kurgu oluşturmaya kurban giden bir oyun oldu, Allahtan ilk iki ayakta 2.olanlar kazanmadı. Bide onlar kazansa oyun 10 katı fazladan yazardı.

.

 

 

***********************************************************

 

İZMİR

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 5,,1,2 yi öneririm.

1.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-RECO yu görüyorum.

KINOWA gibi önemli bir ismin anne kardeşi olması sebebiyle koştuğu hemen her kum yarışında yüksek potansiyelinden dolayı ilk at olrak kuponlarımıza yazdığımız yetenekli bir isimdir. Son çimdeki başarısız yarışını ölçü almıyorum zira anne kardeşi KINOWA da babası FAIRSON da kumcu bir isimdi bu sebeple bugüne ölçü almıyorum. Kum pistteki son 6 yarışı muazzamdır. 1-1-1-2-3-3 şeklindedir. Son 3 yarışında da geçildiği atlar CANDADAŞ, SKYNET ve BABADÖKER gibi kalite isimlerdi. Yani KV ayarında rakiplere mağlup olmuştu. Bu performansı bile buradak rakiplerine yeterlidir.

Kısacası performans olarak bu gruba uzak çekmesi gerekir. Gelelim dezavanatının ne olduğuna Bu safkan en son etkisiz kaldıktan sonra bazı ufak tefek sıkıntılarından dolayı geri alınmıştır. 2 hafta kadar idmandan çekilerek bu sorunları giderilmiştir. Bu 2 haftalık boşluğu tek sorun olarak gösterilebilir. Gerçi bu ayın 10undan itibaren çok ciddi şekilde hazırlıklarını sürdürdü. 1200 ve 1400 lük galoplar yaparak bu koşuya hazırlandı. Bu uzun galoplarından dolayı kondisyon olarak çok eksik olmayacağını düşündüğümden ve grubun üzerinde güce sahip olmasından 1-RECO nun kazanmasını bekliyorum. BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 4,5,2,6,8,3,7,10 şeklindedir. 5.Ayağı tek atacak olanlar değerlendirebilirler.)

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-BABA CUMA yı görüyorum.

Uzun süredir hazırlanan ekibinin elbebek gülbebek bakıp üzerine titrediği bir safkandır. Hiç acele etmeden ne zaman hazır olursan o zaman koş dedikleri bir safkandır. Zira bu safkanın annesi VILDAN dır. VİLDAN ise TEMEL ekürisinde çok başarılı yarışlar sergilemiş olan ALGANBEY in öz kız kardeşidir. ALGANBEY 13 kez koştu 6 kez kazandı. bu kazandığı GR koşular içerisinde UÇANOĞLU nu dahi mağlup etmeyi başarmıştı. UÇANOĞLU sonrasında jenerasoyna damga vurmuş bir isimdi. ALGANBEY ise 3 yaşlılıltan sonra 4lüye sıkıntılarıyla dönmüş bundan dolayı 4 yaşlılığının yarısında pistlere veda etmişti. Ölümü ekibi çok sarsmış ve büyük hayallerin yıkımı olarak karşılanmıştı. Bu değer verdikleri safkanın kız kardeşinin tayı olması üstelik babasınında CAŞ olması sebebiyle TEMEL ekürisi gözünü karartarak tay satışlarına gitmiş ve bu taya tam hedef olarak ihaleye katılmıştı. İhalede 200.000TL bedelle alıcı buldu ama arttırım ola bizzat biliyorum 400.000 i dahi geçene kadar fiyatı artardı.

Safkanın çok güçlü kan hattı ve mükemmel bir idman görünütüs var. Bu şartlar altında bu vasat grupta kazanmaya çok yakındır. Bu bakımdan 1-BABA CUMA yı kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO olarak yazabilirler.

Safkanın ilk koşu olması, rakiplerinin oldukça tecrübeli isimler olması, ayrıca ilk yarışında çok ters bir startı çekmiş bundan dolayı belki çok sıkıştırılmak istenmeyebilir gibi durumlardan dolayı geniş kurgumda yanına at yazıyorum. Sıralamam şablonumdadır.

.

Diğer ayaklara bakacak olursak eğer;

2.Ayakta denk bir maiden yarış var. Performans olarak öne çıktığını düşündüğüm 5 ismi yazarak geçiyorum. Ayrım yapılmaması faydamıza olur görüşündeyim. 

3.Ayakta üç isim ile bu ayağı geçeceğim. En son koşup 1.2.olan GALLOPING LORD ve HANSHİ ikilisi geri grubu kolay ayırıp birincilik için mücadel etmşlerdi. Bu koşularında bugünkü rakiplerinden 5,6,7,10,11 nolu rakiplerini kolay geride bırakmışlardı. Uygun kiloları ve devam eden mükemmel form durumlarından dolayı kazananın bu ikili arasından çıkması yüksek ihtimaldir. Bu ikiliye ek olarak SKY HERO yu ekliyorum. Kısa çimde çok daha başarılı koşan safkan bugün ideal pist ve mesafesinde düzlük üzerinde etkili ki atakları ile özlediği galibiyete ulaşabilir.

4.Ayakta anlık form durumlarına göre birbirlerine hakimiyet kurabilen isimlerden oluşan bir koşudur. Şuan için GÖNÜLSULTAN ve ekürisi formda olduğundan favoridir. Ancak VANLIMAHO, MÖSYÖ SPARTAKÜS, SULTANBATUR ve AKIN AKIN da kalite isimler olup heran beklenen çıkışı yaparak koşuyu kazanma başarısı gösterebilecek yetenekteki safkanlardır.

6.Ayakta AĞACEMAL çok iyi form tuttu ve bu formuyla kazanmaya devam ediyor. Ancak sürprize açık gördüğümden birçok ata şans verdim sıralamam şablonumdadır.

 

 

2.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1 (RECO)

2.AYAK:.2,8,3,6,1

3.AYAK:.8,9,2

4.AYAK:.5,1,4,3,6

5.AYAK:.1,,4,9,3,6,7

6.AYAK:.4,3,2,8,1,16,11,5

 

Z RAPORU

***İzmir oyunu da Ankara oyunum gibi 5 te kaldı. Bazen diyoruz ya bu işin içine bu kadar çok girmeyeceksin diye hakkatten öyle. Bu 3.ayakta kazanan TOPRAKHAN 3 haftadan beridir satılık diye bangır bangır heryerde lafı geçiyor. Satış bedeli ise 40 ama tandık felan devreye girince 30.000TL dir. Azkalsın bi arkadaş alıyordu ama start sorunu vs diye vazgeçildi. Şimdi 30 a satılık atı 38.000TL lik koşuda mı yazacağım diye aklımdan geçti. Düz mantık ya bizdeki al işte fazla detay düşünürsen oyun bozulur. Bu da öyle oldu.

Oyun son ayağa kadar pek bişi verecek gibi değildi ve son ayakta 34.30 ganyanla KALAYCIKAYA kazandı takip listemizde olan bu cazip safkanı ilk 4 at içinde önererek yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. ancak bu cazip konumdaki takip atımızın kazanmasının benim adıma boşa gitmiş olması ise üzüntü verici bir olaydı.

Her neyse diyip önümüze bakacağız. Demek ki neymiş fazla detay altılıyı bozar.

.


Okunma Sayısı: 2380

Yorumlar