23.10.2017 BURSA ve ADANA (TUTTU) ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

23 EKİM PAZARTESİ BURSA ve ADANA AT YARIŞI TAHMİNLERİ

BURSA

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 7,1,4,6 yı öneriyorum.

1.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 10-ÖNCÜPINAR ı görüyorum.

Program üzerinde ÖNCÜPINAR ve NİLDA arasında çok tereddütte kaldım. Hangisini daha çok öne çıkartayım diye en son NİLDA ya karar verdim ama halen içimde kararsızlığı kalmadı da değil.

Zira bir KAIZBERT tayı olmasından dolayı farklı kana sahip olan ÖNCÜPINAR ilk koşusundan itibaren hep sahadan olumlu bilgilerini aldığımız bir kısraktır. İlk koşusunda bu sebeple ilk at yazdık ama ilk iki koşusunu çimde koşarken adapte sorunu yaşadı ve bundan dolayı hiç yarışa kendine veremeden dön gel tarzında yarışlar çıkarttı. ya çime uyamadı yada bazır sıkıntıları vardı.

Bu koşuları sonrasında 3.yarışını kumda koşan safkan tkılarına ilaveten gözleri kapatılarak koşturuldu. Tercihli startlada dış kulvardan yarışa başlatılmıştı. Koşuya biraz teşviklerle adapte olan ve çok da kazanacak hissi vermemişti ama adaptasyonu sağlandıktan, devrini bulduktan sonra rahatladı ve farklı şekilde iyi bir dereceyle yarışını tamamladı.

Bu görüntüsüne göre özellikle kumda çok daha etkili olduğunu göstermiştir. Ayrıca önde devrini bularak tempoya çıktığında da tipik KAIZBERT tayları gibi inadıyla çıktığı gibi bitirebilecek bir yapıya bürünecek izlenimini veriyor.

Bugün yükselen özgüveni ile yine sevdiği pist ve mesafede koşacaktır. Eğer ki start çıkışında öne kendini atarak tempoyu kurabilir, nefeslenerek düzlüğü önde görürse farklı kan hattıyla çıktığı gibi bitirmesi yüksek ihtimaldir.

Bu bakımdan 10-ÖNCÜKAN ı kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Öne hamle yapamaması bir başka değişle tempo yapmasına izin verilmemesi halinde yarıştan kopabilir. Buna önlem amaçlı olarak sırasıyla 3-ENDERGÜL, 4-EZİNEGELİN, 5-UMUTÇİÇEĞİ, 1-ELLİBEŞ ve 2-FATİHİN GÜLÜ nü kurguma ekliyorum.

.

2.AYAK:.Genel performans bakımından 6-SUPER STEEL ve 5-SUMELHAN ikilisi biraz daha sivvrilmektedir. Derece performans ve genel potansiyel olarak daha ön planda görüyorum. Bu sebeple kazananın bu ikili arasından çıkmasını yüksek ihtimal olarak görüyorum.

Bu ikiliden sonra dişi oluşuyla bir tık geride de tutsam performansı tatminkar olan tecrübeli safkan 7-FIBONACCI ye de şans vererek geçiyorum.

.

3.AYAK:.Kilo farkları ve safkanların performansındaki inişler çıkışlar sebebiyle bu grubun karşılaşmasında genelde farklı neticeler ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple kendimce yaptığım değerlendirmede şanslı olduğunu düşündüğüm 7,9,3,6,2,5 sırasına şans vererek bu ayağı geçtim.

.

4.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 6-NİLDA yı görüyorum.

Safkan genel kariyeri olarak grubun çok üzerindedir. 3 yaşlılığında jenerasyonunun 1 numaralı kısrağıydı ve birçok GR koşuda başarı sağlamıştı. Sonrasında sıkıntılar vs derken formu düşüşe geçti ve GR koşuların uzağında kaldı. Ancak şuanki hali şartlı koşulara fazlasıyla yetecek durumdadır.

Safkanın kaba kumunu eksik görüyordum ama en son kaba kum yarışında (yani 4 koşu evvelki koşusunda) kaba kumda bugünküne benzer bir grubu geride bırakmayı başarmıştı. Bu görüntüsüyle kumda da artık etkili olabileceğini yada dişine göre grupları bulunca kumda da kazanacağı yönünde de yorumda bulunabiliriz.

Son iki koşusu çok daha sert rakipleri arasında başarılı performanslar sergileyen safkan bu koşularındaki performansı da bugünkü rakiplerini geçmeye yeterlidir.

Bu bakımdan yüksek potansiyeli, son dönem başarılı performansıyla 6-NİLDA nın kaba kumu eksik koşacağı damarı tutmazsa M.KAYA idaresinda kazanmaya bir hayli yakın görünüyor. BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 1,8,5,4 şeklindedir.)

.

5.AYAK:.Safkanların genel performansına göre diğerlerinden daha iyi yarış derecelerine ve kan hatlarına sahip olduğunu düşündüğüm 1-DEMİRBAŞ, 4-TAKAYAMA, 5-YILDIZHAN AĞA ve 6-ANITA BLACK e şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

6.AYAK:.Son ayağı sürprize açık görüyorum ve bu sebeple biraz kalabalık tuttum. Şans verdiğim isimler sırasıyla şablonumdadır.

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.10,,3,4,5,1,2

2.AYAK:.6,5,7

3.AYAK:.7,9,3,6,2,5

4.AYAK:.6 (NİLDA)

5.AYAK:.1,4,6,5

6.AYAK:.4,5,2,1,6,9,7,3,13,8

 

 

Z RAPORU

***Bursa oyunumuz 3.ayakta bir atımızın yarıştan çıkması bir atımızında sakatlanmasıyla o koşudan yattı. Kazanan atı yazayım mı diye baya düşündüm ama sonra boşver dedim. Allahtan boş ver demişim, zira o son ayak ne abi ya. Milletle dalga mı geçiyorsunuz arkadaş ya. İyice zıvanadan çıktınız. At ömrü hayatında sonunculuktan öteye derece elde edememiş ama bugün tak içerde. Şnanılacak şey değil valla. Bizde o ayağa sürpriz olur diye bir kaç sallama yaptık mesela bende 13 yazdım annesi GR-1 galibi ALTIN BİKE tayı olduğundan ama bizim %0 AGF li atımızın adı duyulmadı. Kader o ki AGF oranı aynı olan bir alt sırasındaki safkan koşuyu kazandı. Nedense bu tip sürpriz sallamalar bize hiç denk gelmiyor.

 

 

***********************************************************

 

 

ADANA

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 4,,,1,5,6,3,7,2 sırasını öneriyorum.

1.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 5-POWER OFF u görüyorum.

Çok klas bir safkan olan POWER OFF un annesi KV-8 koşu kazanmış kalite bir kısraktı. Bu bakımdan yüksek bir potansiyele sahiptir.

Safkan ilk koşusunda çok yetenekli rakipleri arasında yakın ara 3.lük elde etmiş, sonrasında daha tecrübesiz maiden bir safkan olsa da koşu kazanan rakipleri yanında şartlı koşuda koşup çok yakın ara 3.lük elde etmişt. Bu performasının sonrasında son yarışında fgeciken ataklarıyla 4.lük elde ederken PROPERTIES gibi klas bir rakibini gerisinde bırakmıştı. Bu bakımdan kısa süre içerisinde maidene veda edecek bir performansa ve potansiyele sahip olduğunu söyleyebilirim.

Adana ya erken gelip çalışmalarına hız veren safkan yarış içinde çok geride kalıp herhangi bir rakibine aşırı derecede avans vermeden düzlüğe çıkarsa bu rakipleri sert sprintine dayanamaz. Bu bakımdan 5-POWER OFF un kazanmasını bekliyorum BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 1,,8,11 şeklindedir.)

.

2.AYAK:.Diğerlerine göre 1-HALLAÇOĞLU nu çok daha şanslı görüyorum.

Çok yetenekli daha üst klas seviyelerde başarılı olabilecek kalite bir safkandır. Zaten 5 koşuluk kariyerinde 2 kez kazanmayı başardı. Etkili sprinter olup ideal pist ve mesafesinde biriciliğin en güçlü adayıdır. Güç farkından dolayı kazanması çok normal olduğundan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Bence tek sorun rakiplerine göre ağır kilo taşıyor olmasıdır. Zira yetenekli bir apranti bindirilerek 4-5kg eksik koşsaydı yanına rakip yazmazdım. Aradaki kilo farkından dolayı biraz daha sağlamcı olmak adına sırasıyla 5-ENDLESS POWER, 9-JAMAICA GIRL, 2-SLAYER SCREAM ve 8-KARA SÜLO ya da şans veriyorum.

.

3.AYAK:.Koşuda en şanslı isim olarak 3-LADY TULPAR ı görüyorum.

Kumda KV düzeyinde başarıları bulunan yetenekli bir kısraktır. Ama son dönemde biraz formu geriye gitti. Bugün çıkış yapabileceği bir grupta koşuyor ama bu kez de mesafe idealinin üzerinde. Eğer mesafeden olumsuz etkilenmezse uygun grupta kazanmaya çok yakındır.

Mesafeden dolayı bekleneni veremezse o vakit devreye girmesini beklediğim isimler 2-JUST WIN, 9-ÇAĞLAÇAĞLA, 5-SEE YOU AGAIN ve 7-OLCAYIN KIZI na şans veriyorum.

.

4.AYAK:.Hayatının ilk koşusundan itibaren yüksek potansiyelinin altını çizdiğim 1-BERKALP yüksek yarış karakteriyle koştuğu hemen her kum yarışında adından söz ettirmiş yetenekli bir safkandır.

Son koşusunda daha sert rakipleri yanında koşup yakın ara 4.lük elde etmişti. O gün için biraz daha sert teşvikleri olan jokey ile koşsaydı bence kesin kazanırdı. Ekibi de o şekilde düşündüğünden bugün apranti bindirilip 57kg koşmak yerine sert jokey Ö.YILDIRIM ile 61kg da koşmayı seçmişlerdir.

İdeal pist ve mesafesinde sert jokeyinin kantarması altında birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Koşuda safkanların değişken formundan dolayı bu ayağı biraz daha sağlama almak adına sırasıyla 4-ÇELEKAN, 3-BATINHAN ve 2-BEYHAK a şans veriyorum.

.

5.AYAK:.Bu koşuda 3-COMPANERO 4-2-2 yarış performansından dolayı oldukça sivrilimş. An itibariyle rakiplere kıyasladığımızda normal ama bana pek güven vermiyor. Daha doğrusu içime sinmiyor bir türlü. Bu sebeple sırasıyla 6-DİŞİ KAFKASLI, 5-JET BOY, 7-HATIN SEMİHA ve 2-BASRALI ya da şans veriyorum.

.

6.AYAK:.Son ayakta 2-DİNÇGÖR ve 7-UZUN BEY i diğerlerine göre daha formda görüyorum. An itibariyle biraz daha başarılı gördüğümden kazananın bu ikili içinden çıkmasını çok daha yüksek ihtimal olarak görüyorum.

Ancak en ufak hata ve eksiklikte bunu affetmeyecek yetenekte, her an çıkışa geçebilecek rakipleri bununuyor. Bu bakımdan koşuyu biraz daha sağlama almak adına 2-UÇANREİS, 1-PİRSUSLU, 12-TURBOKADİR, 8-APASBEY, 6-ÖMERFARUK ve 11-STARBİR e de şans veriyorum.

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.5 (POWER OFF)

2.AYAK:.1,,,5,9,2,8

3.AYAK:.3,2,9,5,7

4.AYAK:.1,,,4,3,2

5.AYAK:.3,6,5,7,2

6.AYAK:.4,7,,2,1,12,8,6,11

 

 

Z RAPORU

***Adana da tahmin açısından başarılı olduğumu düşünüyorum. 7li ganyan ayağında 4-ROYAL AVŞAR banko adaylarımda, İlk ayak 5-POWER OFF bankom, 2.Ayak 1-HALLAÇOĞLU tek adylarım içinde, 4.Ayak 1-BERKALP tek adaylarım içinde, gününü en yüksek AGF li 5.Ayak 3 içinse içime sinmiyor tek yazılacak çok potansiyeli yok uyarısını yapıyorum. Hal böyle olunca madem çok banko adayım var bitanede 7li ganyan oynayayım dedim.4 Tek adayımdan 3ünü tek attım, diğer adayım olan HALLAÇOĞLU nu da tek bıraksam 26TL lik bir şablonla oyunu tutturabiliyordum.

Açık konuşmak gerekirse de şans çok çok uzun zaman sonra belkide site kariyerimizde ilk kez bizden yanaydı ve şanslıydık. Zira 2.Ayakta normalde yattık 3 kazandı ama gittiler tabela yapmayan bir ata faul yaptığı gerekçesiyle geriye tabela dışına attılar ve HALLAÇOĞLU nu kazanmış ilan ettiler. Canlı seyrettikten sonra haz medemeyip söyelip sinir küpü şeklinde ayrıldım. Bir sonraki ayak ne geldi diye telefondan TJK ya bakınca bi baktım ki HALLAÇOĞLU kazanmış. Nasıl olur vs derken durumu sonradan öğrendim. Büyük bir şanstı bizim için.

Bu sonuçla birlikte de son 7 koşu dahilindeki 4 banko adayım da kazanmış oldu. İlk ayakta POWER OFF a en sert rakip hatta ilk ayağı bi ara 2 atla geçeyim mi cazip olmasından dolayı dediğim 1-AZİZ AĞA da az kalsın A.SÖZEN in atına aşırı güvenmesinden faydalanıp kazanıyordu. Kazansa buna da basardım kalayı zira çimde takip atımız AZİZ AĞA. Bugün sert rakipten dolayı o ayağı tek geçip kuponuma ekleyemedim. Bir takip atımızın yazmadığımız zaman gelmesinin verdiği acıya da hiç dayanamam. Bu 2.liği ile deşifre oldu artık, bir cazibesi de kalmadı.

Daha cazip ikramiyelerle yola devam etmek dileğiyle.

Altılımın dışında doğru tahmin ettiğimiz 7li kuponumu yayınlıyorum, ödemesi henüz alınmadığından ödemesi yapıldıktan sonra kuponun sorgulama şifrelerini paylaşacağım.

.

 

.

 

7'Lİ GANYAN(4/5/1/7/1/2/1) :3.349,13 TL,

2. 6'LI GANYAN(5/1/7/1/2/1) :264,85 TL .

 


Okunma Sayısı: 3071

Yorumlar


  • istanbullu

    23-10-2017 13:44

    bol şans abi başarılarınızın devamını dilerim

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-10-23 14:51:24

    Teşekkürler

  • istanbullu

    23-10-2017 16:04

    Nalkapon abim Adana 1.nci altılıyı oynasaydınız kurgunuz nasıl olurdu şimdiden teşekkür ederim başarılar

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-10-23 16:10:12

    1.KOŞU:1-4, 2.KOŞU:1,2,6 3.KOŞU:4,,1,5,6,3,2,7 ŞEKLİNDE YAZARDIM.

  • istanbullu

    23-10-2017 17:24

    teşekkür ederim abicim hepiniz benim için çok değerlisiniz iyiki sizi tanımışım

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-10-23 17:42:55

    Rica ederim bol şanslar

  • Netten

    23-10-2017 18:30

    4.Koşu: 5 5.Koşu: 7,8,1,2,9,5,6 6.Koşu: 2,5,9,3,7 7.Koşu: 1,5,4,3,2 8.Koşu: 2 9.Koşu: 7,12,11,5,2,1,4,10,6 bende böyle yazdım bol şanslar Nalkapon

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2017-10-23 18:42:05

    Teşekkürler