05.02.2018 BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

5 ŞUBAT PAZARTESİ BURSA AT YARIŞI TAHMİNLERİ

BURSA

1.AYAK:.En son İstanbul sentetiğinde favori koşup başarısız olan 2-REACH THE TOP bu kez daha müsait bir grupta koşacaktır. Ayrıca son kötü yarışı öncesinde Kocaeli kumunda etkili yarışlar sergilemişti. Bugün Bursa kumunu çok seveceğini düşündüğümden sonlarda etkili gelip kazanması yüksek ihtimal olarak görünüyor.

Son 100 handikaplı rakipleri yanındaki performansını buradaki rakiplerine pek ölçü almadığım 5-ARPELLO 1-2-1-1 yaptığı performansında buradaki rakiplerinin birçoğu önünde tutarak kenter kazanmıştı. Yeinden döndüğü grubunda birinciliği zorlayacak isimlerin başında gelmektedir.

Bu ikili en son kötü koşmalarından mental anlamda gerileme formlarında düşüş olması halinde yarış karışır. Pusuda bekleyen ve en ufak hatayı affetmeyecek güçteki 6-AMANOS, 7-KONIGIN, 10-DOHA, 9-SAFİR KIZ, 1-ALFA KIZI ve 4-WEMBLEY FIRTINASI sırasıyla şans vererek bu ayağı sağlama alabiliriz.

.

2.AYAK:.En son 3.olduktan sonra 2-İRFAN bir sonrakine kazanır demiştim. Burada geliri çok yüksek. Kaba kumdaki ilk handikap yarışında kazanırı yüksek dediğim bir diğer isim 4-SAYGON dur. 6-BEYREK performansı inişli çıkışlı ama tahlikeli bir at gününde olursa her hadikap yarışı kazanacak potansiyeldedir. 7-DESTİÇAĞ en son koşuya başlamadı, eğer iyi çıkarsa yüksek yarış karakteri ve etkili jokeyiyle şanslı olacaktır. Form tuttuğumda mükemmel yarışlar sergileyen 5-KRALIN ADAMI formu bozuldu mu derken son 3.lüğü ile geri dönüş sinyali verdi bu sebeple kuponlarda bulunsun. Uygun kilo avantajlı 11-YARİSSA, 10-FIRATIN ÖFKESİ ikilisi bu avantajları ile sürprizi yapabilir. İki koşu önceki 2.liğindeki performansı dikkat çeken 8-OSMAN DEDE son iki yarışında ortalıkta görünmedi ama o koşusunu sergilerse kazanabilir. Son olarak 9-YOLAŞAN ve ekürileri temsilen 3-ÖZDAMAR da sürprizde eklenerek koşu kapatılabilir.

.

3.AYAK:.Son 2.liği gayet tatminkar olan ve atına inanmasından dolayı Gündüzeli yi 50kg a binebilecek seviyede zayıflamış gördüğümüzden 4-SUPER STEEL i birinciliğe bir hayli yakın görüyorum. Dediğim gibi uygun kilosu ve tatminkar formu ile çok şanslıdır. Zaten ata çok inanmasa GÜNDÜZELİ kendisini 50kg a binebilecek seviyeye gelecek şekilde zayıflatmazdı.

Kilosu ağır ama hep başarılı koşan 1-ASLAN ADAM devam eden form durumuyla şanslı gördüğüm bir diğer isimdir.

Son 2.liği tatminkar olan bir diğer isim 3-HALİLŞAH dır. Aslında büyük potansiyel ama sorunu mu var, kumu mu eksik, kısa mesafe mi istiyor tam çözemedim. Yoksa bu tip grupların üzerinde bir güçtür.

Formu biraz geri gitsede 1-2 ay önceki performansı burada kazanmasına yeterli olan 2-GAUDI de şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

4.AYAK:.Ekürileri tek at olarak görürsek 3 atlı olan bu koşuda BEYZA SULTAN son ikidir kötü koşuyor ve 4 gün önce İzmir de koşmasından dolayı yarışları üst üste geldiğinden eliyorum. Diğer iki isim 2-ROMEO ve 1-BOMBACAN ikilisini yazarak bu ayak geçilebilir.

Ancak bu ikili arasından seçim yapacak olursak eğer ben 2-ROMEO derim. Zira bu sezonki ilk koşu performanslarına baktığımda ROMEO da asert bir rakibi geçti en son. BOMBACAN biraz daha uygun bir grubu beklediğimden zor kazandı. Bundan dolayı bu ikili arasından seçim yapılacaksa ben 2-ROMEO derim.

Ancak bu riskle uğraşmak istemiyorsak 1-BOMBACAN da yazıp bu koşu geçilebilir.

.

5.AYAK:.Aslına bakacak olursak buradkai hiç bir at 2.kez koşu kazanacak güçte değil. anca böyle kendi içlerinde koşarlarsa mecbur birisi kazanacaktır. Vasat seviye grupta 2-DEMİRBAŞ ve ekürler 5-RUN FOR RUYA biraz daha sivriliyor. Ama bunlarda kötünün iyisi olduğundan riske edemediğimden diğer vasat isimler 1-AYON ve 4-OĞLUM ALI de yazarak bu ayağı geçiyorum.

.

6.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-ATASOY u görüyorum.

Genel olarak baktığımızda GR ve KV düzeyde birçok koşu kazanmış klas bir isimdir. Her pistte etkilidir ama yağışlı havalarda ekstra etkili olmaktadır. Zira annesi YAĞIŞ isimli üst klas bir kısrağn anneden kardeşiydi. YAĞIŞ da adını inkar etmeyecek şekilde yağmuşr yağdığında bambaşka koşmaktaydı. ATASOY da çok ağır pistlerde etkili yarışları bulunan üst klas bir isimdir.

Bugün bu grubun üzerinde olduğu bence tartışılmazdır. Zira hem kan hattı hem genel performansı grubun genelindeki atlara göre üstündür hemde son dönem form durumu üst klastadır. Bunların dışında ekibide tehlikeli bir ekiptir. Ne zaman ne yapacakları belli olmaz bir baktın sihirli değneği uygulamışlar.

Safkanın son dönem form grafiği ortada ve en son KV-8 yarışı kazanmayı başardı. Buradan da anlaşılacağı üzere hem formda hem grubun üzerinde bir potansiyeldir. Tek sıkıntı kilosu gibi görünüyor. Ancak değim yerindeyse domuz gibi güçlü kuvvetli fiziğiyle bu kilo farkını verebileceğini düşünüyorum. Kantarmasını sevdiği sert jokeyinin idaresinde EGEBEYİ KOVADA ikilisinin ardında 3-4 gibi konumlarda yarışı takip edip, düzlük üzerinde arttıracağı temposuyla liderliği alıp fotoyu önde geçmesini yüksek ihtimal olarak görüyorum.

Bu bakımdan devam eden mükemmel form durumuyla 1-ATASOY un gruba fazla olan klasını sahaya yansıtıp lehine olan hava şartlarında kazanmasını bekliyorum. BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 2,5,7,3,6,4 şeklindedir.)

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.2,5,,6,7,10,9,1,4

2.AYAK:.2,4,6,7,5,11,10,8,,9,3

3.AYAK:.4,1,3,,2

4.AYAK:.2,,1

5.AYAK:.2,5,,1,4

6.AYAK:.1 (ATASOY)

 

 

Z RAPORU

***Bursa da altılı bunulacak programlar çim yarışlarının olmadığı programlardır Bu sıra o programların içerisindeyiz. Ancak bi türlü şansımız tutmadı daha doğrusu 2018 de henüz tam uyuşamadık. Para vermez diyoruz veriyor, verir diyoruz simitçi bitiyor. Birde son dönemde bugünkü gibi fazla kalabalık olmayan denk yarışları izliyoruz ama bu kez de cazibp biteceği günü kestiremiyoruz. En son iki Bursa oyunu basit para vermez diye önemsemedik 8.000 ve 16.000 verdi. Nasıl veriyor halen aklım almadı ama bugün biraz daha ciddiye cazip bitebilir diye kendimizi inandıralım dedik bu kez de simtçi bitti.

Son ayak ATASOY a rakip önerdiğim sıralama 2,5,7 şeklindeyidi ve ATASOY ardına da 2-5-7 sıralanarak ilk dört tamamlandı. Bende pek dikkat etmem bu hususlara ama bir üyemiz özelden mesaj atmışbu şekilde oynayı bahisi bularak altılıdan 10 kat fazla para aldım diye, bende o mesajla dikkat ettim. Tebrik ediyorum kendisini.

Her neyse en azından dünkü Adana ve bugünkü Bursa oyunları ikramiye açısından hayal kırklıkları yaşatsada bizim için bir özgüven oldu ve yarın ve hatta ondan sonraki günlerde de bu başarıyı sürdürüp doğru tahmin edilen altılı sablonlarını sunmaya devam ederiz.

.


Okunma Sayısı: 2014

Yorumlar


  • istanbullu

    05-02-2018 10:52

    başarılar abicim

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-02-05 13:14:56

    Teşekkürler

  • 1453

    05-02-2018 12:49

    Teşekkürler bolşanslar sayın culfa

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-02-05 13:53:39

    teşekkürler