07.04.2018 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

7 NİSAN CUMARTESİ İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ.

İSTANBUL

7li ganyan ve 7li plase oynayacak olanlar için 2,1,5  öneririm.

1.AYAK:.İlk koşusunda tecrübesiz olmasına ve düzlüğe en gerilerde çıkmasına rağmen düzlükte fazla sıkıştırılmadan ara kapatarak 2.liğe girişini çok beğendiğim 10-DEAR MOLLY çok güçlü kan hattıyla da dikkat çektiğinden favorimdir.

Son koşusundaki 3.lüğü gayet tatminkar olan ver her yarış aşama kaydeden 7-TİJİWARE form durumu olarak şansını yüksek gördüğüm isimlerdendir.

Son koşusunda yarışın başlarında iyi yer tutamayıp en gerilerde kalan ve düzlükte etkili atakları ile 4.lüğe girmesini beğendiğim 3-CESİHAN bu kez biraz daha iyi bir idare ile birinciliğe ulaşabilir.

YARAMAZ ÇOCUK gibi klas bir safkanın anne kardeşi olan ve üç koşusu da tatminkar olan 11-GECE MAVİSİ artan yarış tecrübesi ile şans verdiğim bir diğer isimdir.

Üst klas bir anneye sahip olan 5-SOLDIER SWORD bir koşu görüp tecrübe kazandı, artan formu ile daha hazırlıklı olup şansı yüksek isimlerdendir.

Son koşusu ışıklı olan 12-GREEN HILL bir kademe daha aşama kaydetmesi halinde sürprizi yapabilir.

.

2.AYAK:.Üst klas bir safkan olan 6-KHAN OF GHOST geçen sene koştuğu 9 koşudan 5 kez galibiyet çıkarttı üç kez ise 3-2-3 yarış performansı sergileyerek mükemmel şekilde seneyi noktaladı. Bu sene ki ilk koşusuna bu yarış ile başlayacak olan safkan verdiği aradan etkilenmezse gruba yeterli potansiyeli ile birinciliğin en güçlü adayı olmasını bekliyorum.

Son koşusunda kolay geldiği son 300de arttıramayarak 3.lükte kalan 5-DEPOSITORY hızla istenen seviyeye gelmesinden ve ciddi rakiplerine göre daha fit kondisyona sahip olmasından şansı yüksek olan isimlerdendir.

Önde boş kalması muhtemel olan 4-STALLION FALCON iki koşu evvel ki gibi farklı ve avans alarak tempoyu kurarsa benzer başarıyı sergileyebilir.

Bu isimlerden sonra 6-GREY CORAL, 2-PAYITAHT, 3-RYAN AREL ve 9-REKOR da şans vererek bu ayağı biraz daha sağlama alıyorum.

.

3.AYAK:.Çok denk ve yakın güçteki isimlerin mücadelesini izleyeceğiz. Bazısı kilo dezavantajlı ama hemen hepsinin şansının yüksek olduğunu gösterebileceğimiz son dönem yarışını yada genel koşu performansındaki başarısını gösterebiliriz kuponumuza yazmamıza sebebiyet verici örnekleri. Bu sebeple biraz kalabalık tuttum. Bir at yazmadım ona uyuz olduğumdan isteyen onuda ekleyebilir. Sıralamam şablonumdadır.

4.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-ULUKIZ ı görüyorum.

Üç koşudur üst üste kazanan safkanı üç kezdir banko öneriyor ve detaylı açıklamaları yazıyorum. Kısaca yenilemem gerekirse önde boş kaldığında geçemeyeceği rakibi olmayan ki bu şartları yakaladığında GR-1 seviyede başarılı olan rakiplerini dahi geride bırakabilmiş bir isimdir. Son üç koşusunda şansına önde kendisini yıpratacak rakip olmadığından çıktığı gibi bitiriyor.

Devam eden mükemmel form durumu ile bugün yine önde fazla yıpranmayacağı bir koşu gidişatında koşacağından inatçı karakteri ile yine rakiplerine direnip kazanması yüksek ihtimal olarak görünüyor. Bu bakımdan 1-ULUKIZ ı kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

En az ULUKIZ kadar klas bir isim olan 3-SANBERK ikidir rakibine geçiliyor ama bu kez daha iyi koştuğu mesafede aradaki 3kg avantajını ve KARATAŞ ın daha bir hırslı binecek olmasıyla rövanşı almaya çalışacaktır. Rakibinin açığından gelerek sprint atarsa yani ona pek görünmezse bunu yapabilecek güçte olmasından kurguma ekleyerek bu ayağı biraz daha sağlama alıyorum.

.

5.AYAK:.Kazanmasını beklediğim isim 4-FIRE AND SMOKE dir.

Çok güçlü kan hattına sahip olan safkan için beklentiler oldukça yüksektir. Biraz daha detaylı bilgi verecek olursam eğer annesi 2014 yılında 60.000$ bedelle satın alınmıştır. Yurt dışında koşan GAMAY NOIR isimli kızı aynı yıl ABD de GULFSTREAM ve DELMAR gibi önemli pistlerde GR koşular kazanmıştı. Bu başarılarından dolayı GAMAY NOIR 5 yaşında 1.100.000$ bedelle annelik için el değiştirmiştir. Bu bakımdan KURTEL ekürisi 1 koyup 10 değer kazanan bir anneye sahip olmuş oldu.

1.100.000$ bedelle el değiştiren GAMAY NOIR in anneden erkek kardeşi olması sebebiyle FIRE AND SMOKE güçlü kan hattıyla ülke standartlarımızın üzerinde bir isimdir.

Safkan ilk koşusunda çok tecrübeli ve maiden gruplara göre daha kalite isimler arasında koşmuş olmasına rağmen çok başarılı bir 3.lük elde ederek dikkat çekti.

Artan tecrübesi ile bugün çok daha hazırlıklı olarak gireceği bu koşuda klas ekürisi ile birlikte birinciliğin en güçlü adayı olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan 4-FIRE AND SMOKE BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 6,2,5,12,3 şeklindedir.)

.

6.AYAK:.Sezona çok iyi başlayıp 1-1-1-2 gibi mükemmel yarışlar sergileyen 7-KARAYAMA en son KAIZBERT in önde boş kalmış inatçı bir tayına geçildi. Önde boş kalmamış olsa o günde kazanan KARAYAMA olurdu. Bu bakımdan mükemmel formu ve uygun kilosu ile birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum.

Sentetik ve çim pistte çok daha etkili olduğunun altını çizdiğim son koşusunda ŞÜKRÜ gibi yetenekli bir rakibi geçen 3-YEŞİLYOL devam eden mükemmel formu ile birinciliğin güçlü adaylarındandır.

Son koşusunda aksiyon şansına kaybeden mesafenin etkili ismi 6-OĞLUM BARAN son derece formda olup ara sıra yaptığı koşuya başlamama huyunu yinelemezse şansı yüksek bir diğer isimdir.

İnatçı tempo atı olan formda 5-ERAYHAN, sağı solu belli olmayan uygun kilo avantajlı 8-OLGUN BABA ve formunun zirvesinde olan 2-ASLAN PARÇASI şans verdiğim diğer isimlerdir.

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.10,7,3,11,5,12

2.AYAK:.7,5,4,,6,2,3,9

3.AYAK:.7,6,5,3,4,1

4.AYAK:.1,,3

5.AYAK:.4 (FIRE AND SMOKE)

6.AYAK:.7,3,6,,5,8,2

 

 

Z RAPORU

***.İlk ayak ile başlayayım. Yalan yok kazanan DAKOTA hiç yazmayı düşünmediğim atlardandı. Bir ara baktım anne fena değil KV galibi hatta annesi çok sevdiğim BELLA OTERO nun tayıydı ama at ilk koşusunda 100m geride 5.olmuş, sonra 272 gündür ara vermiş ve dişi. Direk geç dedim. Bu sebeple bu altılıyı bulamazdım. Safkanın ilgilisi G.GÜL at sahipleri tribününde idi gördüm hemen önümdeki masada oturuyorlardı, atını soranlara kısmet göreceğiz diyordu. Yani o bile kesinlik verici ifadeleri kullanmıyordu. Çok farklı bu galibiyeti şaşkınlık vericiydi.

İlk ayaktan yattık yatmasına da iyiki de yattık diyorum. Zira 5.ayağı izlediniz. Kazanan KOBRA sizlere ne ifade ediyor yada son dönem performansında ne aklınıza geliyor. bir çoğunuz direk söylemiştir, ya bu Eyüp bu KOBRA yı son 5 koşusunda BANKO öneriyor. Ama ben banko önerdikçe 5 boy, 15boy, en sonda 50m geç çıkıp her yarış daha da uzun süreli startta kalmaya başladı. Her yarış tek dioruz bunu yapıyor ben bir daha bunu nasıl yazayım. İşte yazmadık ya aslan ya aslan, nasılda ok gibi fırlıyor kulvarından. Nasılda son aksiyonda ayna önünde yarışı kurtarıyor. Tüm bunlar tesadüf mü diyorum kendi kendime sonra gülüp geçiyorum. Acayip ya, sanki bi güç işi gücü bırakıp sırf bizi sinirlendirip zevk alıp bir yerlerde gülmek için tüm bunları tertipliyor. Olacak şey değil valla. A:SÖZEN in de alel acele kaçmaya çalışması, düzlükte rakibini bekleyip iri cüsseli rakibine kendisini yakalatınca ve üstüne kız gibi ata binince fotoda kaybetti.

Vallahi cinnet geçirmelik ama Allahtan ilk ayaktan yattım. Yoksa oyunun ne vereceğinin zerre önemi yok, bu kadar mı terslikler üst üste gelir isyan edeceğim.

Her neyse diyorum. Sabırla bekliyorum.

.


Okunma Sayısı: 1911

Yorumlar


  • 1635kaan

    06-04-2018 23:00

    Sanberksiz olmaz diyorsunuz ustadim 3kez binmis karaas hala kazanamamis hayli hirsli binecek 1400olmasi da avantaji gibi ustadim yarin alalim :)

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-04-07 01:47:47

    Olmazsa olmaz demeyelim de bu kez rövanşa daha hazır diyelim.:)

  • KURTARN

    07-04-2018 10:37

    Yüreğine,emeğine, kalemine sağlık Eyüp kardeşim...Herkese iyi şanslar.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-04-07 12:13:11

    Teşekkürler abi

  • 1453

    07-04-2018 12:35

    Teşekkürler sayın culfa

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-04-07 13:43:54

    Rica ederim bol şanslar

  • istanbullu

    07-04-2018 13:08

    başarılar abicim

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-04-07 13:44:07

    Teşekkürler

  • erfican

    07-04-2018 18:09

    Adalet yok usta kobra yi haftalarca tek ver gelmesin yazma gelsin yatırsın.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-04-07 18:55:25

    ya zaten starttan iyi çıktı bi de fotoda kazandı ya, işte o an ulan senşn adaletinin taaa diye sövmedim değil. Sizler şahitsiniz kaç hafta tek verdim yarışa başlamadı. Bugün iyi başladı ve kazandı. Tesadüf mü

  • erfican

    07-04-2018 19:32

    Usta tüm yazarlarımız dört dörtlük yorum yapıyorlar gerçekten emekleri ne sağlık sürpriz olacak ayakları belirtip oyun kurumunda biraz şans yanımızda olmuyor.bankoya rakip öngörülen ilk atalarımız kazanıyor sadece şans ve nasip

  • 08-04-2018 10:52

    Üstadım öncelikle merhabalar bugün aboneliğimin son günü rica etsem bu günde açık kalabilirmi şimdiden teşekkürler bol şanslar