26.04.2018 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

26 NİSAN PERŞEMBE ANKARA AT YARIŞI TAHMİNLERİ

ANKARA

7li plase oynayacak olanlar için 1,,2,5 sırasını öneririm.

1.AYAK:.Yarış hayatlarının ilk koşularında 3.4.lükler elde eden safkanlar ile yeni koşacak olan safkanlardan harmanlanan bir mücadele izleyeceğiz. Derece olarak çok fark görmüyorum. En ufak hata eksiklik yada aşama kaydetmede yarış gören isimler birbirilerine hakimiyet sağlayabilirler. Yeni koşanlarda da potansiyelli orijinler var. Bu sebeple biraz temkinli olup kalabalık tuttum. Sıralamam 4,2,5,1,3,8 şeklindedir.

.

2.AYAK:.Potansiyeli yüksek olan ama formu bozulan yada kısa süre ara vermek zorunda kalmış yetenekli isimlerden oluşan bir mücadele izleyeceğiz.

İlk şansı 3-USTAOĞLU na veriyorum. İlk iki kum koşusunu Ankara da kazanmıştı. GR atı en kötü KV atı olur diyorduk ama formu bir anda dibe vurdu. Yeniden toparlanma aşamasındaki üst klas safkan gerçek gücünü sahaya yansıtırsa kazanması zor olmaz.

Kuma yatkın potansiyelli bir kan hattına sahip olan 8-FOREST EAGLE en son çok başarılı bir 2.lik elde ederek yakın ara koşudan ayrıldı. Artan formu ile biraz daha aşama kaydederek bu koşuyu kazanabilir.

Start sorunu yaşamazsa sonları çok güçlü gelebilen 6-SAMRAVHAN uygun kilosu ve sert jokeyi ile şansını yüksek gördüğüm bir diğer isimdir.

Yarış hayatına çok iyi başlayan 5-INSOMNIA bazı sorunlarının nükaettiği son 5.liği sonrasında kısa süre geri alınıp ufak tefek sorunları giderildi. Çok klas bir kısrak olup en kötü KV düzeydinde olmasından, vverdiği kısa araya rağmen çok şanslı gördüğüm bir diğer isimdir.

Performansı inişli çıkışlı olsa da en azından sağlıklı ve fit kondisyonda olan 2-CAHİL bu avantajıyla iyi koşacağı güne denk gelmesi halinde şanslı olacak bir diğer isimdir.

.

3.AYAK:.Çok kabiliyetli bir dişi safkan olan 4-SULTANHAN aynı zamanda da çok tehlikeli bir ekibin elindedir. KV düzeyde birçok başarısı, son dönem tabelaları ile formda göünmesi ve KARATAŞ ın idaresinde kazanmaya oldukça yakın olarak görünüyor. Bu bakımdan 4-SULTANHAN Favorimdir.

Kumun klas isimlerinden olan 2-BİLBİLAN annesinin KAIZBERT in kızı olmasından farklı kan hattıyla da dikkat çekmektedir. Önde temposunu kabullendirerek son düzlüğü önlerde görmesi halinde inatçı karakteri ile direnerek kazanması yüksek ihtimal olduğundan şans verdiğim bir diğer isimdir.

.

4.AYAK:.Kazanmasını beklediğim isim 2-PANTA RHEI dir.

Bu safkan Eyüp kardeşimin almak için çoğ uğraş ve emek verdiği ama bazı sıkıntılardan dolayı yarıda kalıp alamadığı çok beğendiği bir kısraktı. Yabancı kan hattı olduğundan geçmiş yarışlarında çok detaylı açıklamalarını yazmıştı. Ben oralara girmeyeceğim. Sadece çok yüksek bir potansiyel olduğunun altını çizmemiz yeterli olur.

Eyüp kardeşim ile çok fazla bu tay için görüşmemiz olmuştu, hakkında bilgiler son durumu vs diye geçmişte de sıkça konuşmuştuk. Demesi Abi mükemmel bir kısrak muhtemelen 2018 KISRAK koşusunu kazanacak, ama bi ihtimal annenin kan hattında kumculuk olduğundan kuma da yatkın olabilir, kumcu olsa da dişiler içinde kumda çok zor geçilir demişti.

Safkanın son çimindeki tabela dışı kalışı bence ölçü değil zira 3 ay aradan sonra biraz eksik işlerle koşmuştu. Artı KARATAŞ ın binişini ekibi ve yetiştiricileri hiç beğenmemiş çok fazla şikayettelerdi. Bu sebeple KARATAŞ bilinçli olarak tercih edilmemiş, zira binmek için haber de gönderilmiş ama kibarca siktir çekilmiş.

Bugün artan yarış kondisyonu ile çok daha hazırlıklı vaziyette sevdiği pist ve mesafede koşacaktır. Kumda sınıf bir safkan olduğunu İzmir pistindeki mücadelelerinde gösterek kısrağın bugün kazanmasını bekliyorum. Bu bakımdan 2-PANTA RHEI BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 4,6,1,5 şeklindedir.)

.

5.AYAK:.İlk koşusunda yarışa iyi başlayamayıp en gerinin bir önünde kalan 5-OĞUZ BOYLU düzlükteki etkili atakları ile 2.liğe girmeyi başarmıştı. Bugün biraz daha iyi adapte olması halinde artan tecrübesi ile birinciliğe ulaşabilir.

İlk koşusunda düzlükteki etkili atakları ile 2.liğe kolay girmesi dikkat çekici olan 2-FAHRENHEİT artan tecrübesi ile benzer performansı sergilemesi halinde kazanırı yüksek bir diğer isimdir.

İlk koşusunda yarışa 6-7 boy kadar geç başlayıp sonrada iyi adapte olamayan 1-BABA SAHAKIRAN buna rağmen düzlükte etkili gelip 5.lik elde etmişti. Bu kez A:ÇELİK idaresinde iyi bir start çıkışı ile daha başarılı olabilir.

İlk koşusunda öne düşüp ayağına çabuk tay izlenimi veren 3-KILAVUZAĞASI sonlarda tıkanarak tabela dışında kalmıştı. Bugün DB takısı alan safkan artan kondisyonu ile çıktığı gibi bitirmeye çalışacaktır.

İlk koşusu vasat olsa da sürprize sıkıştır dedikleri 4-MERTBABA şans verdiğim bir diğer isimdir.

.

6.AYAK:.Koşuda kötü yada formsuz at yok. Her birinde öyle yada böyle bir potansiyel var. Son koşularıda formda. Bu sebeple riske etmeden hepsini yazıp geçiyorum. Sıralamam şablonumdadır.

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.4,2,5,1,3,8

2.AYAK:.3,8,6,5,2

3.AYAK:.4,2

4.AYAK:.2 (PANTA RHEI)

5.AYAK:.5,,2,1,3,4

6.AYAK:.6,9,3,7,5,1,4,8,2

 

 

Z RAPORU

***Oyun öyle çok zor bir oyun değildi hatta benim gözümde kupon tutmuş inşallah cazip biter diyordum. Bunun içinde 5.ayak 2-5 dışında yazdıklarımdan gelsin, BİLBİLAN kazansın en az 3-5b arası kazanırız diyordum. Zira AGF baktığımda 4.ayak 4 ün %50 üzeri oynandığını görünce şaşırdım ve sevindim. Nasıl olur diyerekten iyi bari bizim at kazanınca altılı oradan da değerlenecek diyordum. Kısacası tutmuştu ve kazanırsa iyi olur dediklerimden BİLBİLAN kazandı ama 5.ayakta ciddi favori olan 2 de kazanınca 600TL yakın bir ikramiye verdi. Gerçi iyiki de 5.ayakta 2.olan atımız kazanmadı zira AFG hesabına göre 3.000i geçecekti oyun ve bizde saç baş yolarak neden diye isyanlara girecektik.

Zira bankomuz olan PANTA RHEI yarışa iyi başladı ama jokeyi bir anda ele alıp tempo düşürdü en geri bekletti. Tamam olabilir diyelim, ama bariyere bir yapıştı tüm atların fırlattığı tozu kumu yedi, hatta koşu sonu Eyüp kardeşimle konuşuyorum atın üzerinde en az 10kg kum tolanmıştır abi diyordu. Adam haklı, zira bakın son 600e doğru Gündüzeli kendi gözlüğünü açıyor, ne kadar çamurlu ve görüşü sıfıra düşürmüş halde olduğu fark ediliyordu. Artı buna ilave en geri beklerken hemen bir önündeki yani sondan bir öndeki atın 3 boy gerisinde kalıyor. Ya sen ne yapıyorsun kardeşim, kayba mı koşuyorsun neyin peşindesin, bu soğukkanlılığın nereden geliyor. Öyle çok bekleyen biriside değilsin. Resmen kayba koştu. Son düzlükte bir kamçı vurdu at canlandı hemen yine ele aldı. Şam şeytanı kim bilir neyin peşindeler.

Bakın 3.oldu ama iddia ediyorum. Bir sonrakine Özcan ı bindirin herhangi bir dişi ata kumda geçilirse ne olayım. Aslanı kediye boğdurdular bizde burada cinnet geçiriyoruz.

Lanet olsun diyorum. İyi ki de Eyüp bu atı almamış, vallahi dayanılmazdı bu kayba koşuş.

Her neyse diyerek geçiyorum. zira akla geldikçe çıldırıyor insan.

Bir geçmiş olsunda TALIA HANIM yazanlara gelsin. O nasıl bir yarış kaybetme ya, boyun yaptığı yarışta sert teşvikle atı itmekten geri geliş aksiyon şansına kaybetti. Geçen hafta handikap-15 koşuda 10.85 ganyana koşarken şans vermiştim ama faul yiyerek kaybetmişti. Bugün KV yarışı 2çoldu ama benim gözümde kazandı. Demek boş at yazmamışız o günde.

.


Okunma Sayısı: 1952

Yorumlar


  • soner

    26-04-2018 00:31

    slm panta rheı 4 no vikdiriyi geçermi usta sizce hep 4 vermişler kafam kaeışdı ondan yazma gereyi duydum iyi akşmla size güveniyorum ilk ayak h 5 ayağı 25 yapıp aynı oyunu ytırıcam bol şanslar hepimize sizi sevyorum saygılar 3 usdayda

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 12:33:44

    rakibi olur ama bence PANTA RHEI çok daha sınıf bir kısrak

  • Rıkasbur

    26-04-2018 12:06

    Emeğinize sağlık teşekkür ler.bol şanslar

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 12:29:05

    Teşekkürler

  • istanbullu

    26-04-2018 12:16

    başarılar abicim

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 12:28:54

    Teşekkürler

  • Rıkasbur

    26-04-2018 13:12

    Üstadım bir sorum olacak 2nci ayaktaki 4 hakkında bilgi verebilir misin zahmet olmazsa, bende çok inanmamakla beraber verildiği için öğrenmek istedim.teşekkür ederim

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 13:42:49

    Adana da en son koşarken tek attık hatırlarsanız, o gün JAMALA çok kolay geçti bunu, yarışta hiç tutunamamıştı, benim güç kıyasımda PANTA RHEI kadar değil. o beklediğimin altında olursa şanslı. Şu da var PANTA koşuda olmasa ben yine 4 ü tek geçmezdim zira son koşusu ciddi hayal kırıklığı. O gün kazansa altılımız da tutacaktı ama hiç JAMALA yı yakalayamadı.

  • Rıkasbur

    26-04-2018 14:03

    Sanırım yanlış ayak yorumu oldu sevgili alkapon :)) 2nci ayaktaki 4 için yorum istemiştim.panta zaten tekimiz:)) teşekkürler

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 16:08:14

    Yanlış anladı. Geçte oldu kusura bakmayın

  • soner

    26-04-2018 14:49

    Teşkür

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 16:11:28

    Bol şanslar

  • Cemalg

    26-04-2018 14:52

    Üstadım.PANTA RHEI hakkındaki bilgiler için teşekkürler.İnşallah yarış içerisinde Karataş bir ibnelik yapmaz.

    Nalkapon Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Nalkapon

    2018-04-26 16:11:20

    Şampiyona güveniyoruz

  • bayramece61

    26-04-2018 17:06

    Su atı ikiliye sokamiyorsun ya helal sana dinsiz imansiz

  • KAZ47

    26-04-2018 17:21

    NASIL BİR ATA PİNİŞ ÖYLE ABI YA BUKADAR GERİDE Mİ BEKLENİR