09.05.2018 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

9 MAYIS ÇARŞAMBA İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ.

İSTANBUL

7li plase oynayacak olanlar için 2,5,1,8 öneririm.

Kafamı karma karışık eden programlardan birisiyle karşı karşıyayım. Tek adayım çok fazla böyle olunca kurgumu yaparken hep içimde acaba doğru mu kuşkusu var. Kurgumun son halini yayınlıyorum. Alternatif diğer tek adaylarımı da yorumlarımla belirtiyorum. Artık kafanıza diğerleri uyarsa onu seçip benim üzerine oyun yaptığım atı yıkarak bir kurgu oluşturabilirsiniz.

 

1.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 2-LIFETIME ı görüyorum.

Çok sevdiğim bir safkandır, bir ara bize de kısmet olacaktı ama son anda ekibi satmaktan vaz geçince öyle kalmıştı. Gerçi sağolsunlar onlar red edince kader başka başka yollara sürükledi ve şuan çok güvendiğim değerli insanlarla ortaklaşa 12 atın sahibi haline geldik. LIFETIME a karşı ap ayrı bir sempatim var bu sebeple.

Sempatimin dışında objektif bakılınca da kazanırı oldukça yüksektir. Zira bitirici bir sprinter olan safkan son dönemde mükemmel form durumuna sahiptir. Son 5 koşusuna bakıldığında 1-2-1-5-3 gibi dereceler elde ettiğini görmekteyiz. Bu koşularından 5.liği yetenekli bir rakibi yakalayamayarak olmuştu, 5.liği ise KV koşudaydı ve startta 4 boya yakın kalmasının tabela dışında olmasına etkisi büyüktü. Son 3.lüğünde ise 50kg koşan rakipleri yanında 59kg ile koşunca mağlup olmuştu. Kısaca hemen her yarışı başarılıydı.

Bugüne dönecek olursak eğer kilo olarak biraz daha normal seviyede olmasının yanı sıra en etkili olduğu pist ve mesafede start alacaktır. Edindiği tecrübeden dolayı son dönemde 2000m de de başarılı oluyor ama özünde 1400-1600m çim yarışlarında maksimum performansını sergilemektedir.

Bugün süratli gidecek olan koşuda yarış içi sıkışmaz start problemine maruz kalmaz ise etkili düzlük sprinti ile kazanmaya çok yakın isim olarak görüyorum. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar 2-LIFETIME ı BANKO yazabilirler.

Dişilere ait kilo farklarının olduğu handikap bir koşu olması sebebiyle 3-CEPDURAK, 4-KARAHEVES, 5-DIAMOND DASH, 6-IRISH COUNTRY, 9-SITAMUN, 10-HATCHE, 13-ENE, 7-WEST LIFE, 12-PRINCESS TORUN ve 1-BÖRTEÇİNE ekleyerek bu koşuyu biraz daha sağlama alarak geçiyorum. Gerçi şunu da söyleyeyim. Bu ayak LIFETIME gelmezse elediğim iki atında sürpriz şansı bulunuyor yeri olan 8,11 i değerlendirebilir.

.

2.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 3-CAMGÖZ ü görüyorum.

Kan hattı olarak baktığımızda COŞARTAY, CAHİDE SULTAN, CEMİLEM, DÖKERBEY, ES ANADOLU gibi GR yada KV koşular kazanmış yüksek yarış kariyerli isimlerin anneden kardeşi olduğunu görmekteyiz. Tüm anne kardeşleri başarılı olmasından CAMGÖZ potansiyeli çok yüksek bir safkandır.

İlk koşusunda geri grup içerisinde kalan safkan düzlüğe öndeki rakiplerinin oldukça gerisinde çıkmıştı. Buna rağmen düzlük üzerinde yaptığı etkili atakları ile ciddi derecede ara kapatarak 3.lük elde etmesi dikkat çekmişti. Bu performansına göre bir sonraki koşusunda biraz daha tecrübelenip biraz daha öne yakın şekilde takip etmesi halinde kazanır notunu verdirmişti.

Bu bakımdan gerek güçlü kan hattı gerekse umut vadeden ilk koşusunda göre kazanmaya çok yakın gördüğüm 3-CAMGÖZ ü kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

İlk koşusu olsa da anneden KAIZBERT torunu olmasından farklı kana sahip olan 1-ARDANUÇLU da aynı zamanda BİLBİLAN, UMUTLU, ALARAM gibi üst klas isimlerle anneden kardeştir. Farkı ve yüksek potansiyelli kan hattından önlere düşebilirse çok etkili bir performans sergileyebilir.

İlk kez koşacak isimlerden 13-ŞEPŞEKER de SAVAŞATI, UZUNBEY gibi yetenekli isimlerin anneden kardeşidir. Bundan da ziyade son galobunda 1-ARDANUÇLU ya net hakim şekilde fotoya önde girmesi dikkat çekmiş olup bu görüntüyü sahaya yansıtırsa şansı yüksek olacak isimlerdendir.

(Koşuda CAMGÖZ yine gecikir diğer yazdığım rakipleride ilk koşuları diye bekleneni veremez diye düşünenler veya sürprizde yeri olanlar 9,4,8 ekleyebilirler.)

.

3.AYAK:.Bütlenlerde koşunun favorisi olarak gösterilen YELTAY sarılık problemi yaşamasından dolayı bu koşuda start almayacaktır.

YELTAY çıkınca koşu milli piyango gibi oldu zira en son YELTAY ın ardından 2.4.5.6.7.olan ve yakın ara arkasına dizilen atların mücadelesini izleyeceğiz.

Bu isimlerden 9-YETİM AHMET Adana daen son ayakları yere değmeden kazanırken mükemmeldi, bir önceki kötü performansında A.ÇELİK yoktu bugün kantarmasını sevdiği jokeyi ile çok şanslı. 7-SELKUT en son YELTAY ardından 2.likte kaldı, devam eden mükemmel formu ile şansı yüksektir. Yalandan yere bir önceki koşusunda eşeğin tekine geçilerek 13.000TL veren İzmir Altılısında Altın Kırbaç ın sitemizde verdiği tahmini 5te bırakan 6-REİS OĞLU en son çok daha sert rakiplerini geçerek ne denli klas isim olduğunu göstermiştir. Devam eden formu ile şansı yüksek isimlerdendir. En son startta kaldığı için başarısız olan tempo atı 4-ARTUKLU bu kez istediği tempoyu kuracağı bir koşu gidişatında start alacağından verdiği kısa araya rağmen çıktığı gibi bitirebilir. Son koşusu başarılı GR koşularda tatminkar dereceleri bulunan 1-AKKULA ve tam kantarmasını seveceği jokeyi idaresinde ki 3-ALTEPE şans verdiğim diğer isimlerdir.

.

4.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 2-KOBRA yı görüyorum.

Bu safkanın yüksek potansiyelini ilk koşusundan beri anlatıyroum. Ancak biraz hain bir at ve bben öne çıkarttığımda ya yalandan yere kaybetti gecikti yada starttan geç çıkarak beni yaktı. Son dönemde start sorunu giderilmiş gibi duruyor. Sentetiği çok daha etkili koşan safkanın son çimini ölçü almıyorum. Bir önceki sentetik pistte KV-8 yarışında ALBERTO gibi çok üst klas bir safkanın ardından 2.likte kalmıştı. Ne denli formda ve yetenekli isim olduğunu göteren safkan bugün lehine olan uzun mesafeli sentetikte iyi bir start çıkışı alırsa kazanırı yüksek görünüyor. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar 2-KOBRA yı BANKO yazabilirler.

Ancak ben tek attığımda yarışa başlamayıp beni çok yaktığından korkudan direk tek yazamıyorum. Start sorunu yaşarsa yada bekleneni veremez ise son dönemin formda safkanı 3-MAGIC RAMPER ve son 3.lüğünü çok beğendiğim 5-DUX un devreye girmesini bekliyorum.

.

5.AYAK:.Koşuda en şanslı isim olarak 5-HERGELE yi görüyorum. Son dönem 5.likleri bugünkü formsuz rakiplerine yeterli düzeydedir. Bu bakımdan kaznadı kazandı. Kazanamadı yada ara sıra yaptığı gibi geç koşuya başlarsa koşu karışır. Bu sebeple gelmeyecek at yok gibi birşey olur.

Bütçem dahilinde sırasıyla 1-DERİN SULTAN, 6-KAZDAĞI, 3-ALEMİN KRALI, 4-GÖKKALE, 9-KARKAMIŞ ve 7-OĞLUM EMİR şans vererek geçiyorum.

(Yeri olanlar 8,2 ekleyerek bu ayağı kapatabilirler.)

.

6.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 2-HİLALEDA yı görüyorum.

Farklı kan hattı KAIZBERT in kızı olmasından potansiyeli çok yüksek bir isimdir. Zaten yarım kan şüphesi ve Arap atı vasfına uymayan durumlarından dolayı pedigrisi iptal edilmiş sonrasonda mahkeme yolu ile yeniden kazanılınca pedigrisine kavuşmuş bundan dolayı 3 yaşında koşamamış bir isimdir.

Tecrübesizken erkek rakipleri arasında atbaşı da olsa maidenden çıkan kısrak, sonrasında çok tecrübeli rakipleri yanında koşu gidişatı dezavantajına da rağmen kazanırken ben farklı bir tayım der gibiydi. Artan tecrübesi ile bu kez dişiler içinde ve koşu gidişatı da lehine iken piste çıkan kısrak çok uzak farkla ve sermayeli kazanırken göz kamaştırmıştı. Bu koşusunda da gösterdi ki önde boş bırakıldığında kolay kolay geçilmeyecek bir at olarak birçok yarışını izleyeceğiz.

Bugün ilk kez çime ve uzun mesafeye çıkıyor ama KAIZBERT tayları için bunlar sorun değil, yeterki önce fazla yıpratılmasın, düzlüğü önce dönsün inadıyla fotoyu önde bulurlar. Bugün koşuyu önlerde karıştıracak çok fazla seri yapıda isim olmamasından HİLALEDA önde fazla yıpranmadan düzlüğü önlerde dönecek gibi görünüyor.

Bu bakımdan farklı kan hattı, mükemmel form durumu ve koşu gidişatı bakımından avantajından dolayı kazanmasını beklediğim 2-HİLALEDA BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 1,5,4,3,6,7,12,13,10,11 şeklindedir.)

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.2,,3,4,5,6,9,10,13,7,12,1

2.AYAK:.3,,1,13

3.AYAK:.9,7,6,1,3,4

4.AYAK:.2,,3,5

5.AYAK:.5,1,6,3,4,9,7

6.AYAK:.2 (HİLALEDA)

 

 

Z RAPORU

***Öncelikle YELTAY için çok soru gelmişti onu açıklayayım, At İstanbul hipodruma giriş yapması, sarılık olmuş Ankara da kalmış. Artı Ahmet Kaya ve jokey Mehmet Kaya dan da bizzat açıklama yapılmasından dolayı koşmaz yazdım. İlk altılıda %39 ile ciddi de AGF çıkmış valla hayret ettim.

Yorumlarım konusuna gelince, gerçekten üzülmemek elde bile değil, şu kurguda tüm kazananlar var. Yazık ki şu çalışmaları kurguya dönüştüremiyoruz. O yüzden diyorum ya biz yorum sitesiyiz ballılar gibi hissettim 3 gelecek diyip atları kuponumuza denk getiremiyoruz.

Oyuna para verdiren at 2.ayakta 8 demi. O koşuda çıkan 4ten solayı önerdiğim 1,3,13 e ilaveten yeri olan 9,8 i yeri olan eklesin yazısını yazıyorum. De ki ekle işte neye eliyorsun %1 AGF at. 5 ata %1 AGF oranlı 25.00 ganyana kazanan atı önerebiliyoruz.

Son ayakta HİLALEDA ya ilk rakip SANAY tutuyorum. Çok kurnaz bindi jokeyi en dışa yapıştı KAIZBERT e görünmedi ve kurtardı. Mal sadettin ise KAIZBERT i rakibine yapıştırsaydı kurtarırdı zaten ne zaman 1.05 i getirmişti ki. Kabahat bizde güvenmeyecektim sadettine.

Git at HERGELE yi tek ne hepsi yapıyorsun. Sonra oradan açılan boşlukla git 2.ayağa elediğin 2atı ekle son ayağı yık, ilk rakip önerdiğim SANAY her türlü olur. Altılıyı bul.

Her neyse ki sitemiz bünyesinden tahminlerden yararlanıp altılı ve beşli bulanlarımız olmuş, en azından yorumlarımızın işine yaradığı kişilerin olmasını da bilmek ayrı sevinç.

Ayrıcanasıl olduysa AGF hesabına göre 110.000TL vermesi gereken oyun 52.000TL de kalmış hayret.

 

.


Okunma Sayısı: 2369

Yorumlar


  • Körbela

    09-05-2018 03:49

    İlk altılıyada ufaktan yorum yaparsan seviniriz

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:22:23

    İlk koşuda Taliphan gibi bir şampiyonun anne kardeşi CANGUVEN eğer gr atı ise bu koşuda kazanmalı yoksa ekip boşa hayal kuruyor rakipleri 3,4 olur. 2.koşuda gümbürgümbür ün öz kardeşi BUYUKASK kazanmaya çok yakın kulvarı ters diye rakip yazacaksak 5,7,6 değerlendirilebilir

  • Rıkasbur

    09-05-2018 04:04

    Başarılar hocam emeğine sağlık, herkes uykuda bu çalışmalar elbet meyve verecek, bol şanslar dilerim

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:22:40

    Teşekkürler

  • hak_cak

    09-05-2018 05:32

    eyup bey oncelikle bol sans diorum.bugun sizden basarili bir performans beklioruz.kurgunuz cok guzel ve aciklayici bize sadce tercih hakki kalio.insallh cazip bir ikramiyeyle gunu sonlandiririz.ilk altili icin bikac sorum olcakti 1.kosuda KAYNARCA aradigi grubu bulmus gibi duruo.uzun zamandir bu kadar hafif bi grupta yer almadi.kaazaniri nedir sizce.2.kosuda gene kayalar butun cöp faytonluk atlari kaydettirmis.bu yaris icin nedir durum.sin olarak sitenizde de satilik ilani olan TOLGAHaN da hicmi ilerleme yok.bol sanslar diliorum

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:24:23

    Canguven e son şans artık kazanamazsa hayal kırıklığı Tolgahan bu mesafe ters rakipleri sert elinden geleni yapar ayrıca benim atım değil rica üzerine paylaşmıştım :) BUYUKASK da kazanmaya yakın atlar

  • istanbullu

    09-05-2018 10:40

    başarılar abicim

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:24:37

    Teşekkürler

  • 09-05-2018 11:39

    ustat emeğine sağlık inşallah icerı atarız bolşaslar

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:24:58

    İnşallah

  • 09-05-2018 11:41

    bugün fazla altilı yok ılk altılı yapa bılır mısın teşekürler

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 12:25:12

    İlk koşuda Taliphan gibi bir şampiyonun anne kardeşi CANGUVEN eğer gr atı ise bu koşuda kazanmalı yoksa ekip boşa hayal kuruyor rakipleri 3,4 olur. 2.koşuda gümbürgümbür ün öz kardeşi BUYUKASK kazanmaya çok yakın kulvarı ters diye rakip yazacaksak 5,7,6 değerlendirilebilir

  • Lecter10

    09-05-2018 13:13

    Yarıi sentetiğe alınırsa değişiklik olurmu ?..

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 13:47:06

    Değişmeyecektir

  • damla

    09-05-2018 13:45

    Yarışlar kuma alınmış tahminşeriniz degişecek mi

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-05-09 13:46:23

    Sentetik ile çim arası fazla fark yok şablon aynen kalıyor

  • turgut

    09-05-2018 13:54

    Kolay gelsin herkese bol şans diliyorum Eyüp bey yeltay hala gözüküyor

  • damla

    09-05-2018 13:54

    Yarışlar kuma alınmış tahminleriniz degişecej mi

  • acep1

    09-05-2018 14:01

    Yarışlar kuma alındı bilginiz varmı

  • damla

    09-05-2018 14:06

    Teşekkürler

  • zoketto

    09-05-2018 14:09

    Eyüp bey artuklu için ne düşünüyorsunuz tşk ler

  • zoketto

    09-05-2018 14:22

    Eyüp bey artuklu için ne düşünüyorsunuz tşk ler

  • turgut

    09-05-2018 14:29

    Eyüp bey yeltay koşmaz demissiniz hala kosuyo gozukuyo altiliyi ona gore yatirdik koşacaksa kuponu değiştirelim bilgi verirmisiniz

  • acep1

    09-05-2018 14:48

    Teşekkür Eyüp bey bügün benim atım koşuyor kobra inşallah bizi yanıltmaz tek attım ve sonda 2 numara tek oyun kurdum bolşans ol

  • memo57

    09-05-2018 15:01

    Yeltay çıkarılmayacakmı

  • damla

    09-05-2018 15:04

    Eyüp bey yeltay hala çıkmadı bi bilginiz var mı

  • Tunca

    09-05-2018 15:06

    Yeltay Hala Çıkmadı, bilgi kesin mi?

  • nowan

    09-05-2018 15:12

    saat 15 15 oldu yeltay soru işareti

  • Denizbey

    09-05-2018 15:15

    Yarışlar çimden kuma alındı değişiklik var mı tahminlerde

  • Tunca

    09-05-2018 17:42

    Şu ikinci ayakta sürpriz ihtimali olanlar kısmında yazmışsınız bunları şablona da yazın bence aynısını yatırdık ha 50 fazla ha 50 eksik...

  • erfican

    09-05-2018 18:24

    Yazık ya kaç gündür kacirdigim altililarin haddi hesabı yok nasıl görmedim 2.ayakta alternatifleri daha doğrusu bakmadan ne varsa doldurdum aglayacam ya Bilet Detayı Bilet no C830-EEE5-5F29 Tarih 09/05/2018 15:28:40 Hipodrom İstanbul Veliefendi Hipodromu - İstanbul Bahis türü 6\'lı Ganyan Koşu 4 Misli 1 Bahis sayısı 5292 Tutar 370.44 ₺ Durum Oynandı 1.Ayak 2 - LIFETIME (7) 3 - CEP DURAK (1) 4 - KARAHEVES (13) 2.Ayak 1 - ARDANUÇLU (3) 3 - CAMGÖZ (4) 5 - İLKNAZ (2) 7 - MEMNUNEM (11) 9 - RIFKİYE (5) 13 - ŞEPŞEKER (8) 14 - UĞANBİKE (9) 3.Ayak 1 - AKKULA (4) 3 - ALTEPE (1) 4 - ARTUKLU (3) 6 - REİSOĞLU (7) 7 - SELKUT (5) 9 - YETİM AHMET (2) 4.Ayak 2 - KOBRA (2) 3 - MAGIC RAMPER (3) 5 - DUX (1) 5.Ayak 1 - DERİN SULTAN (2) 2 - SİVASLI MUSA (9) 3 - ALEMİN KRALI (4) 4 - GÖKKALE (6) 5 - HERGELE (1) 6 - KAZDAĞI (3) 9 - KARKAMIŞ (5) 6.Ayak 1 - SANAY (1) 2 - HİLALEDA (2)

  • karizma1616

    09-05-2018 18:31

    Abi bu kocakafanin ... kobra tek hergele tek altili kaciyo .... aldigi yarisi satiyo boyle kahpelik olmaz abi son ayak 10 at yazmistim keake 1 2 biraksamdim iki at oraya 3 at yazsaydim nezaman sansimiz dincek bilmiyorum son ayakta poyraz .... hic huvenmedim bugune kadar hain ..... teki favoriui nezaman getirdide bugun getircak

  • THE BEST

    09-05-2018 23:15

    Selamlar, Kaptan Öncelikle Geçmiş Olsun. Şu Kurguya Yazık Oldu :( Kurguda altılı olduğuna ve çok iyi ikramiye vereceğine emindim. Ancak, Son ayağa inanmadığım gibi çok ters bir at beklediğimden ne varsa yazayım istedim. Sonra baktım işin içinden çıkamıyorum. Nerden kısayımda bir kaç hamle yapayım derken vazgeçtim. En iyisi 5 li ye yönleneyim dedim. Bu kadar kısmetsizlik olur. Önce yazdım 5 liyi sonra son ayak tüm ilaveleri yapınca yine vazgeçip ilk ayak 7,9 bırakmaya karar verince yedibinbeşyüzü çöpe atmış oldum.. Sonrasında 2 tane 4 lü çakıp kendimi kurtardım ama neye yarar.. 5 linin neredeyse küsüratında kalmış bulundum. Yazık oldu valla. Halen şoktayım. Nasıl becerdim bu işi diye. Bu nasıl bir kısmet diye, şoktayım. Ne düşündüysem o geldi ama düşüncede kaldı işte.. Kuponu eke koyuyorum. BU ARADA YAZAYIM, *** YELTAY KOŞMADI **** :) :) NE YELTAYMIŞ BEE .. KAPTAN YAZINCA ANLAŞILMIYOR SANIRIM ?? ÖNCE GÜVEN, SONRA ÖZ GÜVEN, SONRA TECRÜBE , SONRA BİLGİ , SONRA KONSANTRE NİHAYETİNDE ŞANS OLURSA GÜZEL OLUR... BUNLARDAN BİRİ EKSİK OLURSA OLMUYOR İŞTE.. OLSADA BOŞ OLUYOR.. SORAN ARKADAŞLAR 1. MADDEDEN ZATEN KAYBEDERLER.. BUNLARI UNUTMAYIN.. DİYORUM BEN.. EMEĞİNİZE SAĞLIK KAPTAN. TEŞEKKÜRLER.

  • THE BEST

    09-05-2018 23:18

    5G ekte unutmuşum :) Bol şanslar.

  • Rai

    10-05-2018 00:42

    S.boyraz bu tempoda bu yarışı nasıl koparamaz ona mı yanalım yoksa 1- numaranın ilk defa uzunda kazanmasına mı