01.06.2018 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

1 HAZİRAN CUMA İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İSTANBUL

7li plase oynayacak olanlar için 2 öneririm.

1.AYAK:.Bugünde geçen cuma gibi bana çok denk gözüken bir program olarak geldi. işin içinden uzun süre çıkamadım. Bi ara 5.ayağa elim gitti tek atayım dedim sonra dedim ya yine adapte olamaz gecikirse felan alternatife daldım. Alternatif ayaklarda da heryer denk olunca döndüm en başa ve kötünün iyisi olarak gördüğüm ilk ayakta 1-CAPTAIN CEMO ile riske girmeye karar verdim. Artık bu riski atlatırsak da elenen birkaç at var onların kazası olmazsa sonu umutlu bitebilir.

Tek atma sebebime gelince; koşu satış koşusu ve hemen hepsi ya sorunlu ya vasat ya da bu fiyata benim at eder diye koşuya katılmış durumundalar. Koşudaki tüm atları inceliyorum hepsi çöp, bu kadar rezillik olmaz. Favorilerden EFSO en son 22.40 mı ne o civarda bir ganyanla 1200 de kazandı babası da 1200-1400 atı üzeri mesafesi eksikti. KÜÇÜKBEYZA bi parça at dişi bide, uzun düzlüklü İstanbul da yakalanır herhalde. Diğerlerine bakalım son dönemde hiç bişi yapmamış.

CAPTAIN CEMO sanki şampiyon mu denebilir. Hayır tabikide ama en azından anne kan hattı mesafe tutabilen dayanıklı özellikte. En azından eikal olarak yapılı güçlü fiziki görüntüye sahip bir at. En azından son kousundaki 4.lüğü daha sert grupta ve arkasında WILDEST INDOCHINA gibi yetenekli bir rakibini bırakmıştı. Birde bunların üzerine bu tip mesafelerde bindiği safkanı çok iyi idare edebilen A.ÇELİK kantarması altında koşması var.

Bu bakımdan kötünün iyisi olarak gördüğüm 1-CAPTAIN CEMO ile riske girerek BANKO yazıyorum.

(Rakip sıralamam 4,5,2,7,8 şeklindedir.)

.

2.AYAK:.Seyir zevki en yüksek koşu ama bu sene hiçbirisi güven vermiyor. Bir iyi bir kötüler. OĞLUM BERAT desen bir var bir yok, bi baktın 5-6 boy startta kaldı düzlükte yetişir yetişmez muamma. VICTORYS OURS son koşusunda bu grupta sonuncu oluyor bir öncekinde bu grupta kazanıyor. FINESSE geçen sene çok iyiydi bu sene gördüğü koşusunda aşırı sertlik yapıp kendini bitirdi ne yapar muamma. KHAN OF GHOST formda ekürisi ile geliyor son koşusu iyi ama bir öncekinde alt grupta kaybetti. ZAFER ATEŞİ aynı şekilde inişli çıkışlı koşuyor. Şans verdiğim isimler bunlar olup net bir ayrım yapamadan yazıyorum. Hatta yeri olan yazmadığım ikiliye de şans verebilir şansları bulunuyor yerim olmadığından eledim. Sıralamam şablonumdadır.

.

3.AYAK:.Koşu KV-8 ve 80.000TL değerinde koşu ama alayı eşek daha doğrusu KV-8 klasında değiller. MY FREEDOM tendon sorunu olmasa o kalite ama sorunlu at en son at gemedi, tendonu nüksetmezse iyi koşar ama nüksedince acısı hissedilince sonuncu da olabilir. BRAVE AZURE Kocaeli eşeği ama jenerasyon boş diye at oldu. OVER A SHILING geçen Bursa da Altın Kırbaç tek attı 100m fark yedi en sonuncu oldu nasıl güvenelim. HARUNHAN da eşek ama at yok işte o yüzden KV koşularda çarpışabiliyor. PANDRAGON ve WINNER FACE en çok tuttuğum ikilidir ama net gveni alamadığımdan diğerlerini de ekleyip hepsi yaparak geçiyorum.

.

4.AYAK:.Satış koşusunda sorunu olanlar veya yaşı ilerleyen sıradanlaşan atların mücadelesini izleyeceğiz. Hiçbirisine tam güvenemediğimden sırasıyla 2-PAYİTAHT, 5-YİĞİTER, 9-BRAVE DECISION, 7-TORUN CALLAS, 4-BÖRTEÇİNE ve 3-ÇEKO DAYI yazıp geçiyorum.

(Şablona 3 saat 14:46 da eklenmiştir.)

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 2-BİCEROĞLU nu görüyorum.

Kan hattı olarak annesi BİLGİNİN OĞLU, SİBİRYALI gibi yetenekli isimlarin kardeşi ama doğru dürüst bir tay verememiş, babası da keza aygırlıkta iyi bir tayı çıkmadığından vasat decek kan hattına sahip bir safkandır. Ben bu tip vasat orijinli atları tek atmayı pek uygun bulmam ama kafa karıştıran bir at. Zira ilk koşusuna 1000m ağır çimde başlıyor ve startta 4-5boy kalıyor artı son viraja kadar adapte olamayıp en geride kalarak düzlüğe çıkıyor. Düzlük üzerinde ise çok etkili atakları ile gelip ciddi ara kapatarak yakın ara 3.lüğe giriyor bi 50m daha olsa da kesin kazanacak şekilde fotoyu geçiyor. Bu görüntüsüne göre bir sonraki maiden yarışını kazanır dedirtmişti. 

Bugün artan yarış tecrübesi ile 200m daha uzaması avantajına olan mesafede start alacaktır. Biraz daha iyi bir adapte ile son koşu performansını yinelerse kazanması çok yüksek ihtimal olarak gördüğümden 2-BİÇEROĞLU nu kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Direk kurgumu bu safkan üzerine kurmama sebebim ise kan hattı güvn vermiyor bide acaba tesadüfi mi koştu onun kuşkusu var içimde. Bu bakımdan eğer yine adapte olamaz yada son koşusu tesadüfi olmasından bugün vasat koşarsa diye sırasıyla 5-İLTEBER, 4-ENERGİN, 9-SÜPER TURBO, 6-KIR ATİK ve 7-MUHSİN ekleyerek bu ayağı biraz daha sağlama alıyorum.

.

6.AYAK:.Günün en ciddi favorilerinden birisi de son ayak 2-KARKAMIŞ dır.

Geçen pazar GR-2 kazanan ŞAHİNTER in öz kardeşi olan ve 390.000TL bedelle satın alınmış olması gibi dikkat çekici özelliklere sahiptir. Tam olarak isteneni veremedi ama son koşusuyla kısmende olsa çıkış gösterip sert rakiplerini geçmişti. Bu koşu performansını bugüne taşırsa kazanmaya en yakın isim olarak görünüyor.

Son dönemde performansı sürekli artan 1-ACARTÜRK bi son koşusunda beklediğimden biraz altta koştu ama genel itibariyle yetenekli bir isim olup şansı yüksek bir diğer safkandır.

Bu isimlerin dışında koşuda sürprizi yapabilecek potansiyeldeki 5-ARISAN, 4-MIRACIM, 9-TRAKYALI ve 3-DURMAZ AKAR de ekleyerek bu koşuyu biraz daha sağlama alıp bu ayağı geçiyorum.

(Yeri olan sürprizde 7,8,11,6,13 değerlendirebilirler.)

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1 (CAPTAIN CEMO)

2.AYAK:.5,8,7,3,2

3.AYAK:.5,6,2,1,3,4

4.AYAK:.2,5,9,7,4,3

5.AYAK:.2,,5,4,9,6,7

6.AYAK:.2,1,5,4,9,3

 

 

 

Z RAPORU

***Bazen doğru teki seçersin kazanacak atı bulursun ama kazanacak at yarış içi faktörlerden dolayı kesin kazanacakken 2.olarak koşudan ayrılır. Biz en güçlüsüne oynamış oluruz ama kazanan bazı ballılar olur.

Misal bugün 1.ayağı izleyin, tekimiz CAPTAIN CEMO ya full dikkat bakınız. İyi çıkıyor adam atı çekiyor yavaş giden koşuda yalandan en geriye düşüyor bu bir dezavantaj. Yavaş giden koşuda geride kalıp öne souklmaya kalktı bu kez hep kapandı. Olduğu yerden virajı dönüp içlerden gelmeye kalksa en az 5 boyla kazanacak. Dışa çıkıp şov yapayım dedi tam viraj başında kapatıldı, düzlükte içe yattı en dışa çıkmaya kalktı. Yine kazanacak bu kez at içe doğru yatarken A.ÇELİK çok hakimiyetsizdi ve birşey yapamadı. 

Sadece şuradan bile anlayabiliriz. Startta 7-8 boy klan ABUBAKAR bile en geride olmasına rağmen düzlükte senden önce atak yapıp sen son 300de onun dışına yeni çıkıp gelmeye çalışıyorsan atına kaç boy kaybettirdiğini oradan hesapla.

İdddia ediyorum, eğer ki jokeyi farklı X birisi olsa daha da ileri gidiyorum öndeki atın jokeyi Müs.Çelik olmasın CAPTAIN CEMO hayatta kaybetmezdi. Bu kadar da olmaz valla.

Bunu yapanda üç yıl üst üste GAZİ kazanan A.ÇELİK efendidir. Bu adamı zamanında çok övdüm çok duam olmuştur ama bu gidişle sonu hayrı alamet değil.

Bir adamın her bindiği at içe doğru yatar mı ya, bu kadar mı ciddiyetsiz kötü hakimiyetle ata binilir. Hep mi Müslüm Çelik e geçilir bide. Bunlar hep mi tesadüf arkadaş. Zaten koşu bitti o an aklımdan geçen "ya benim atıma da böyle biner ve Müslüm Çelik in ardından 2.likte kalırsa" dedim sonra kendimi çok enteresan hayallere dalmış şekilde buldum. Recep İvedik filminde komik sahnelerden birisi vardı ya, "kan görüyorum hocam, şakak kemiğinden girmiş leye görüyorum." işte o derecedeydim. Kendine gel ya banane sahibi düşünsün dedim geçtim :))

Ama gerçekten olacak şey değil. Ayıp yani. Hep denk gelmez bu yaptıkları.

Artı ilave edeyim. Misal bizim at kaybetti ya CAPTAIN CEMO işte yalandan en geri düştü, yanlış yerden düzlüğe çıktı, birçok kez kapandı, çok geç sprinte kalktı, kazanacakken içe doğru yattı vs vs koşuyu da KÜÇÜK BEYZA kazandı. Şimdi filmi değiştirsek diyorum. Velevki bizde KÜÇÜK BEYZA tekti yada bu tip bir at tek olsa ve CAPTAIN CEMO gibi %1.000.000 kazanacak at bizim bankomuza bu şekilde talihsizlikler sonucu geçilsin. Yemin ediyorum şu altılıdan tevziyi almaktan daha büyük bir hayalim varsa da budur. Acaba böyle bir durum bizim başımıza gelerek bi altılı felan tutturabilecekmiyiz merak ediyorum. Ama biz o derece bi tarafından ballı olmadığımızdan sanmıyorum ki böyle bir durum başımıza gelsin.

sitede verdiğim şablonun oynanmış kupon halinin seri nosunu paylaşıyorum. Resim eklemekle uğraşmadım. Bazı merak edenler TJK sitesinden bilet sorgulamadan bakabilirler.

Seri NO: 5C42-FAB9-5F40 şeklinde e-bayi kuponudur.

.


Okunma Sayısı: 2203

Yorumlar


  • istanbullu

    01-06-2018 18:23

    başarılar abicim

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-01 18:23:56

    Teşekkürler

  • aslan78

    01-06-2018 19:20

    Abi böyle bir şey yok a çelik efendi atı en gerşde bekliyor at bırak beni gideyim ama önde m çelik gidermi yalandan saldırıyor gerçektende satış koşusu oldu yazıklar olsun a.çelik

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-01 22:28:04

    böyle bişi olamaz zaten resmen hırsızlık ya, yazıklar olsun demekten başka bişey gelmiyor elden

  • predator

    01-06-2018 21:27

    Tekler gelmezse nasıl altılı bulacağız

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-01 22:28:47

    doğru diyorsun abi ama o şekilde idare edilirse ömrümüz boyunca hiç bir tekimiz kazanamaz, 5 boy fark yapacak at yalandan 2.oluyor

  • efebey

    01-06-2018 21:56

    Beşliyle teselli bulduk.tesekkürler.

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-01 22:29:09

    zaten bugün tek tesellimiz 5 li bulabilen üyelerimizin mutluluğu

  • kurtulus54

    01-06-2018 22:18

    Yazık diyorum ... Sanki tüm atlar farkında 1 i tek attigimizi ve gelmesin diye atın başına gelmedik kalmıyor....ne diyim 5liden teselli bulduk, DAHA BÜYÜKLERİNE SERİYE BAGLİCAZ İNANCİM TAM HAYİRLİ AKSAMLAR CÜMLETEN..

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-01 22:30:02

    bi kere sadece 1 kereliğine tüm atlar bizim tekimize çalışıp bizim yazmadığımız bir at yalandan yere 2.olun ve bizim atımız kazansın. O günü hiç görebilecekmiyiz acaba

  • kurtulus54

    01-06-2018 23:05

    NALKAPON REİS PUSUDASİN BİLİYORUM KILIÇLARI BİLİYOR ŞUAN=))))) YARIN GEMİ SENDE BİZ YOLCULAR NEREYE GOTURSEN GİDECEGİZ SAYGİLARLA...

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2018-06-02 01:41:06

    yarın Nalkapon koyar altılıyı :)