18.04.2019 ANKARA ve İZMİR (TUTTU - 1.352,39TL) ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

18 NİSAN PERŞEMBE ANKARA ve İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

ANKARA

7li plase oynayacak olanlar için öneririm.

1.AYAK:.TAMERİNOĞLU gibi bir şampiyonun öz kardeşi olan NEŞE nin ÖZGÜNHAN gibi bir efsaneden olma tayı olması sebebiyle 1-ÖZBİLDEN çok yüksek potansiyeli ile dikkat çekiyor. Anne kardeşi BİLDENHAN da birçok GR koşu galibiyeti ile sahalara damga vurmuş bir safkandır. Güçlü kan hatlı olan ÖZBİLDEN performansı ile GR atı seviyesine çıkamadı ama bu tip handikap koşulara da fazla gelebilecek performansa sahiptir.

Bugün devam eden mükemmel form durumuyla uygun bir grupta koşacak, iyi koşacağından hiç şüphem yok ve aprantisi iyi idare ederse kazanmaya çok yakın gördüğümden 1-ÖZBİLDEN i kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

En ufak hata ve eksikliğinde ise grup oldukça dengeli görünmesinden sırasıyla 3-EFEBERK, 6-BİLGİNKADİR, 7-BUZUL, 5-YALAZBEYİ yanına ekleyerek bu ayağı geçiyorum.

.

2.AYAK:.Arap atlarının serbest hndikap koşusunda KAIZBERT lerin baskınlığı dikkat çekiyor. Tabi formu yüksek olan ve kilo avantajı bulunan atların varlığından da biraz dengeleniyor koşu.

Mükemmel form durumuna sahip olan ve son dönem kazandığı koşularına göre 10kg daha eksik bir sıkletle koşuya katılacak olmasından 9-DORU YİĞİT i ilk at olarak kurguma ekliyorum.

KAIZBERT in güçlü oğulları olan 4-AFRİKAANDER, 5-ÇELİKMAN, 1-FATİH AĞA, 3-GUSTAV form durumları mükemmel olmasından şans verilmeden edemeyeceğim isimler olup, geçen sene GR koşularda başarılı olmuş 2-ULUBAŞ ve form durumunu beğendiğim 6-FAHRENHEIT şansını yüksek gördüğüm diğer isimlerdir.

.

3.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-BECERİKLİHAN ı görüyorum.

Çok inatçı bir tempo atı olan BECERİKLİHAN bu sene Adana pistinde birçok başarılı koşuya imza atarak mükemmel form durumuna sahip olduğunu gözler önüne sermiştir. KV-8 koşularda 1.2.liği olsun GR-3 koşudaki 2.liği ve en son GR-1 koşuda çok sert rakipleri yanındaki 4.lüğü olsun buradaki rakiplerine fazladır. 

Bugün devam eden mükemmel form durumuyla geçen sene başarılı koşular çıkarttığı Ankara kumunda start alacaktır. Rakipleri form olarak kendi seviyesinde bulunmuyor olup ilk metrelerde öne düştükten sonra çok fazla prese maruz kalmaması halinde düzlük üzerinde çok inatçı karakteri ile rakiplerine direnip çıktığı gibi bitirmesini yüksek ihtimal olarak görüyorum. Bu bakımdan 1-BECERİKLİHAN ı BANKO olarak yazıyorum.

(Rakip sıralamam 3,5,2,4 şeklindedir.)

.

4.AYAK:.Bu yıl ki GAZi koşusunun sürprizlerinden olarak not verdiğim 7-LUCID geçen sezon Ankara pistinde etkili bir galibiyetle sezonu kapatmıştı. Bu yıl kısa düzlüklü Adana çiminde iki yarış koşan safkan en son GR-3 koşuda çok yakın ara 5.liği ile dikkat çekmiştir. Bu kez sevdiği pist ve mesafede koşacak olup artan kondisyonu ile sonlarda sert gelip kazanmasını yüksek ihtimal olarak görüyorum. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

En ufak hata ve eksikliğinde ise devreye 5-CROCHET, 1-ALWAYS FORTH girmesini beklediğimden geniş kurgumda şans vererek geçiyorum.

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 8-WIND i görüyorum.

İlk kez koşan tay yarışında özellikle bu aylarda doğum tarihleri çok önemlidir. WIND Ocak doğumlu bir tay ve çabuk gelişim sağlayan KANEKO nun tayı olmasından dolayı pedigri olarak avantajlıdır. Annesi çimci bir kısraktı ve yine çimde başarılı olan TAPO nun kızı olmasından WIND in çime yatkın yetenekli bir tay olduğunu söyleyebilirim. Hazırlık olarak da tatminkar işlere sahip olan safkan KARATAŞ avantajı ile birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum.

Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar 8-WIND i BANKO olarak yazabilirler.

İlk kez koşacak olan tay yarışı olması sebebiyle en ufak hata ve eksiklikte ise 7-PRIOR, 5-BET, 3-NO WAY OUT, 4-TÜRKALİ geniş kurguma ekleyerek koşuyu biraz daha sağlama alarak geçiyorum.

.

6.AYAK:.GR koşuları dahi kolayca kazanabilmişliği bulunan 1-ORADİNARIO başta olmak üzere en ufak hata veksikliği affetmeyecek olan yetenekli isimlerin bir arada olduğu koşu olmasından dolayı yanına sırasıyla 11-GLEN, 5-AKON, 4-SPEEDY GUNNER, 2-ARSEN LUPEN, 3-SOCRATES, 6-MONTEVERDE, 8-TANCANBEY ekleyerek bu koşuyu geçiyorum.

.

 

 

1.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1,7,6,2

2.AYAK:.1,,2,3

3.AYAK:.1,,3,2

4.AYAK:.1,,3,6,7,5

5.AYAK:.9,4,5,3,1,2,6

6.AYAK:.1 (BECERİKLİHAN)

 

 

2.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1,,3,6,7,5

2.AYAK:.9,4,5,3,1,2,6

3.AYAK:.1 (BECERİKLİHAN)

4.AYAK:.7,,5,1

5.AYAK:.8,,7,5,3,4

6.AYAK:.1,11,4,5,2,3,6,8

 
 

 

Z RAPORU

***.

 

 

 

*******************************************************************************************

 

 

İZMİR

7li plase oynayacak olanlar için öneririm.

1.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 12-YARIMCALI yı görüyorum.

Birçok GR-1 galibi SERDÜMEN ile anneden, KV koşularda başarısı bulunan KARAMIH ile de öz kardeş olması sebebiyle potansiyeli çok yüksek bir isimdir. Güçlü kan hattının yanı sıra işin ehli usta bir ekip tarafından hazırlanan YARIMCANLI idman pistinde de başarılı işleri ile dikkat çekmektedir. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO olarak yazabilirler.

Tay yarışı olması sebebiyle koşuyu biraz daha sağlama almak isteyenler sırasıyla 11-KIRMIZIBAHÇE, 3-MESUDİYELİ, 2-İRFANAĞA, 1-HOVARDA, 5-TUMBULAĞAM, 8-ESENÇAY, 10-HANDECİK yanına ekleyebilirler.

.

2.AYAK:.Tabelalarda kendine yer edindiği son dönem koşularındaki performansına göre bu grupta sivrilen bir potansiyel olan 5-UĞURSEL ve çok güçlü kan hattına sahip olan koştukça kendini bulacağına inandığım 3-VEDATAĞA ikilisi diğer rakiplerinden bir adım önde tuttuğum isimlerdir.

Bu ikili sonrasında sürprizi yapabilecek potansiyele sahip olan 4-İPKİNHAN, 8-KAYANSEL, 2-UÇAN KARACA sürprizde şans verdiğim diğer isimlerdir.

.

3.AYAK:.Gücünü tam manasıyla koşuya yansıttığı takdirde bu tip rakiplerini bu pist ve mesafede yapacağı etkili sprintiyle kolayca geride bırakabilecek güce sahip olan 1-VICTORY RHYTHM dişine göre rakipleri yanında tam manasıyla gücünü sahaya yansıtabilirse birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum.

Geçen sene mükemmel performansı ile kalitesini ispatlayan 6-ASKOROZ bu sene belli istikrarı sağlayamadı ama genel potansiyeli bakımından diş geçirebileceği bir grup olmasından şansını yüksek gördüğüm bir diğer isimdir.

Geçen sezon mükemmel yarışları ile dikkat çeken 7-AVUKAT bazı sıkıntılarından dolayı bir süre geri alınmıştı. Biten tedavisi sonrasında bir koşu gören safkan bugün artan kondisyonu ile az biraz toparlanmışsa kazanırı yüksek bir diğer isimdir.

Bu isimler sonrasında sürprizi yapabilecek potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm 3-KARADAMAR, 9-FOR THE KING koşuda şans verdiğim diğer isimlerdir.

.

4.AYAK:.İlk şansı 5-FREEDOM FLIGHT a veriyorum.

Güçlü kan hattına sahip ama bunun çok altında kalmış yetenekli bir isim ve özellikle uzun mesafelerde bu tip gruplara bence fazla bir performansı bulunmaktadır. Ancak dengesiz bir isim olmasından net güvenemiyorum, bugün gücünü sahaya yansıtırsa birinciliğin en güçlü adayı olarak gördüğümden favorimdir.

Genel güç ve potansiyeli bakımından kazanma şansını yüksek gördüğüm diğer isimler 9-GANDACHERRA, 2-URLA ZAMANI, 7-SUPER ALP olup koşuyu biraz daha sağlama almak adına kurgumda şans verdiğim bir diğer isimdir.

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 1-ZAFERİMOL u görüyorum.

Kalite safkan ZAFERİMOL geçtiğimiz sezon Ağustos aylarında üst üste 4 koşu kazanmış özellikle 4.galibiyetinde KV-8 koşuyu kazanırken GR koşular kazanmış klas rakiplerini geride bırakmıştı. Bu galibiyeti sonrasında çok sert gruplarda 3 koşu koştuktan sonra bazı sorunları meydana çıkmış ve 4 ay kadar pistlerden uzak kalmıştı. Tamamlanan tedavisinin ardından bu sezon 4 koşu gören safkan istenen seviyeye gelince son koşusunda AĞA PERSEN gibi KV GR koşular kazanmış kalite bir rakibi geride bırakmayı başarmıştı.

Bu koşu performansı ile istenen seviyeye geldiğini gözler önüne seren safkan bugün devam eden mükemmel form durumuyla bir kez daha ideal pist ve mesafesinde start alacaktır. Rakiplerileri son koşusundaki rakiplerinde eş değer hatta biraz daha uygun denecek seviyededir.

Bu bakımdan uyum sağladığı jokeyinin idaresinde bir kez daha birinciliğin en güçlü adayı olarak gördüğümden 1-ZAFERİMOL un kazanmasını bekliyorum BANKOMDUR.

(Rakip sıralamam 8,4 şeklindedir.)

.

6.AYAK:.İlk kez koşan tay yarışında safkanların idman pistindeki görüntülerine ve kan hatlarına göre yaptığım değerlendirmelere göre 6-TALANTAY, 7-ALESTA, 4-ŞİFNE EFESİ, 5-ŞİRİNBABA, 3-SARRAF CAVİT, 2-KEMANKEŞ sırasına göre bu koşuyu geçiyorum.

.

 

 

1.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1,,12,7,6,2,3

2.AYAK:.5,4

3.AYAK:.1 (STEEL RUNNER)

4.AYAK:.12,,11,3,2,1,5,8,10

5.AYAK:.3,5,,4,8,2

6.AYAK:.1,6,7,3,9

 

 

2.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.12,,11,3,2,1,5,8,10

2.AYAK:.3,5,,4,8,2

3.AYAK:.1,6,7,3,9

4.AYAK:.5,9,2,7

5.AYAK:.1 (ZAFERİMOL)

6.AYAK:.6,7,4,5,3,2

 
 

2. 6'LI GANYAN(12/8/9/2/1/4) :1.352,39 TL

 

 

Z RAPORU

***.


Okunma Sayısı: 2266

Yorumlar