18.05.2019 ANKARA ve İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNLERİ

18 MAYIS CUMARTESİ ANKARA ve İZMİR AT YARIŞI TAHMİNLERİ

ANKARA

7li plase oynayacak olanlar için 5,1 öneririm.

1.AYAK:.Öncelikle şans verdiğim isim 1-DERİNMAVİ dir. Kan hattı çok güçlü olan safkan TAÇSER, RENGÜL, TAŞKIR gibi isimlerle anneden kardeştir. Koşularında da gayet tatminkar performans sergileyen safkan son 5 koşusuna bakarsak iki kez KAIZBERT oğlu GUSTAV a bir kez KAIZBERT oğlu UNZEN e bi kez GR atı ATEŞBİBİ ye bir kez de GR atı OĞUZBOYLU ya geçilmiştir. Bu sert gruplarda koşup tabelalar elde eden safkan bugünkü rakiplerine göre çok daha sert gruplarda koştuğu nettir. Bugün dişine göre olan rakipleri arasında A.ÇELİK avantajı ile birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Bu bakımdan kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

Ağır kilosundan etkilenirse eğer öncelikle 3-ZEKİOĞLUM, 6-ASRASYAD devreye girmesini beklemekle beraber DERİNMAVİ nin eksikliğinde şansı yükselecek sürprizi yapabilecek şansı artan 5-ŞİMŞEKBERK, 4-NEŞVAN, 7-KARADAĞLI sürprizde ekleyerek bu ayağı geçiyorum.

.

2.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 10-YUTANGİRDAP ı görüyorum.

Koşudaki safkanlara kıyasla çok başarılı ilk koşu performansına sahiptir. Bu başarılı koşu performansının yanı sıra bir KAIZBERT oğlu olması aynı zamanda da çok başarılı koşu kariyerine sahip olan ALDERAMİN gibi klas bir kısrağın öz erkek kardeşi olması sebebiyle potansiyeli çok yüksek bir isimdir.

Bugün artan form durumu ve tecrübesi ile başarılı son koşusunun biraz daha üzerine koymasını bekleyerek kendini henüz bulamamış rakiplerinden sıyrılıp birinciliğe ulaşmasını bekliyorum. Bu bakımdan 10-YUTANGİRDAP ı BANKO olarak yazıyorum.

(Rakip sıralamam 1,13,11,5,3,7 şeklindedir.)

.

3.AYAK:.Yarın yapılacak olan GR-1 Erkek Tay Deneme koşusundan dolayı buradaki GR koşu biraz KV-6 kalitesinde kalmış. Mevcut isimler arasında 1-ALKANDROS ve 6-KUZEY KAFKASYALI ikilisi 21 gün evvel bu pist ve benzer mesafede KV-7 de koşup 1.2.oldular. İkiside LUXOR un tayı ikiside başarılı koştu ve ikisinin de bakış açısına göre bir daha koşsa ben kazanırdım denilebiliyor.Bugünde bu ikiliyi ön planda tutmakla beraber ayıramadan favorilerim olarak öneriyorum.

Beklenen çıkışını bu koşuya yapabilecek olan 7-LUCID ve son kazandıkları koşuları ile yükselen form grafiğine sahip olan 9-MATBAACI, 8-MADENCİ şans verdiğim diğer isimlerdir.

.

4.AYAK:.Dişi Arap atlarının aralarında kilo farklarının olduğu handikap koşudaki mücadelesini izleyeceğiz.

Bir birine yakın güce yada şuan için formu kötü olsa da bu tip grupları geçebilmiş genelpotansiyele sahip safkanlardan oluşan bir grup olmasından bence gelmeyecek at yok gibi. Son dönem form durumlarına göre sırasıyla 6-ATLAS ÇİÇEĞİ, 4-ASİL RÜZGAR, 5-BERKUK, 7-DERYA HANIM, 8-TETİNA, 9-ŞERİFE ABLA, 2-BESSEY şans vererek bu ayağı geçiyorum.

(Yeri olanlar 1,10 ekleyerek kapatabilirler.)

.

5.AYAK:.Yaşı ilerlemiş olsa da kum pistte yılların kalitesi olan 7-HOT CHOCOLATE GR koşularda daha genç rakiperinin ardından elde ettiği tabelaları ile son dönemde koşularından ayrılıyor. Ekibi safkana bir koşu kazandırma amacıyla bugünkü bu KV-7 yarışına katılıyor 2014 yılında ilk üç koşusu sonrasında ilk kez KV-8 statünün altında bir koşuda start alacak olan safkanın yaşı ilerlese de grubun uygunluğu ile şansının yüksek olduğunu düşünüyorum.

En son bu pist ve mesafede GR-1 atları ile kapışan ve yalın ara 4.lük elde eden 3-SPARTACUS sonrasında rezalet bir karar ile protesto sonucu 5.liğe atılmıştı. Aynı performansı sergilerse birinciliğin çok güçlü adayı olmasını bekliyorum.

Bu ikili sonrasında son dönem başarılı performansa sahip 2-MAHİR BEY ve kısa aradan sonra koşacak olsalarda mesafede etkili isimler olan 8-BODYGUARD HERO, 6-DUQUAN şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

6.AYAK:.Maiden mücadele de KAIZBERT in oğlu olan ve son 2.liği grubun geneline göre başarılı 1-ADALETLİKASIRGA ve son 2.liği oldukça başarılı olan 12-CANSUYUM ön planda şans verdiğim safkanlardır. Bu isimlerin dışında sürprizi yapabilecek potansiyele sahip olan 3-AYTEK, 5-GÜVENAĞA şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

 

 

 

1.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.Yağmur yağdı yağıyor yağacak derken, pist değişikliği korkusuyla bekletilirken ilk altılı için çalışacak zamanımız kalmadı bu sebeple ilk altılı için tahminim olmayacaktır.

2.AYAK:.

3.AYAK:.

4.AYAK:.

5.AYAK:.

6.AYAK:.

 

 

2.ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.1,,3,6,2,,5,4,7

2.AYAK:.10 (YUTANGİRDAP)

3.AYAK:.1,6,,7,9,8

4.AYAK:.6,4,5,8,7,9,2

5.AYAK:.7,3,2,8,6

6.AYAK:.1,12,,3,5

 
 
 

 

Z RAPORU

***.

 

 

 

*******************************************************************************************

 

 

İZMİR

7li plase oynayacak olanlar için 1 öneririm.

1.AYAK:.Vasat bir grup ve bu vasatlıkta mümkün mertebe tuttuğunuz isimlere şans vererek risk almamanızı öneririm. Ben sırasıyla 2,7,8,5,13,4,6,14 şans vererek kalabalık tutuyorum ama varsa ek ilave tuttuğunuz isimler, eklemenizi öneririm.

.

2.AYAK:.Çime çıkmasını beklediğim 11-VEDATAĞA ve 7-KRAL ARTUR a dikkat etmenizi ve öncelikle şans vermenizi öneririm. KAIZBERT oğlu olan son koşuları başarılı 7-BASGAZA, yine son dönem koşuları başarılı olan 3-BAĞRIYANIK, 4-BU ve geçen sezon bu pistte çok etkili yarışları bulunan 8-BENLİGÜL şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

3.AYAK:.Ne zaman nasıl koşacağı daha doğrusu GR-1 koşuda birincilik mücadelesi verip ardından kazanması gereken KV koşuda umulduğu gibi kolay galibiyetler alamayan 4-ORADİNARIO her şeye rağmen genel klası bakımından olsun son dönem form durumu bakımından olsun bu grubun üzerinde gözükmesinden birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Etkili jokeyinin idaresinde kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO yazabilirler.

İzmir çiminde beklenenin altında koşması halinde önde boş kalacak olan 1-MY ROYAL SUN başta olmak üzere 6-AVUKAT, 3-BORANTAY şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

4.AYAK:.Çimde dişiler arasında KV düzeyde bir kaliteye sahip olan 1-MADAM ELLİ, 2-RENGÜL ve önde tepo yapacak isim olmamasından insiyatifi alıp tempo yapmasını beklediğimden şansının artacağını düşündüğüm 8-GÜLŞEKER ön planda şans verdiğim isimlerdir.

Bu safkanlar sonrasında sürprizi yapabilecek potansiyele sahip olmalarından 4-EVDEGÜL, 5-LANDING, 7-GÜLFEM, 3-FANİZAN geniş kurgumda şans vererek bu ayağı geçiyorum.

.

5.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 2-YÜCEDAĞ ı görüyorum.

Bu ekibe geçtikten sonra 4 kez koştu ve 3 kez kazanmayı başardı. Belli ki bazı sıkıntılarını yeni ekibi çözmüş durumda ve bu üç galibiyetinde bugünküne göre daha sert olan rakiplerini geçmeyi başarmıştı. Zira VANLIMAHO, DİYARBEYİ, ZEKİOĞLUM, NİZİP FIRTINASI vs gibi isimler bugün koşacağı rakiplerine göre daha sert isimlerdi.

Bugün devam eden mükemmel form durumu ile ideal pist ve mesafesinde start alacaktır. İdmanlarında da mükemmel görüntü sergileyen safkan uyumlu aprantisinin idaresinde birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Bu bakımdan 2-YÜCEDAĞ ı BANKO olarak yazıyorum.

(Rakip sıralamam 11,4,3,6,9,13,8,7,10 şeklindedir.)

.

6.AYAK:.Kazanmaya en yakın isim olarak 15-FRESH YOURSELF i görüyorum.

İlk iki kum koşusunda da son derece başarılı işlere imza atan safkan sergilediği 2.4.lüğündeki performansı, o gün için mücadele ettiği rakiplerinin potansiyeli gibi yaptığım değerlendirmeye göre kısa sürede maidene veda eder notunu vermiştim. Son koşusunda çime çıkınca çimi de yapar diye banko vermiştim ama tam viraj üzerinde kayıp düşerken derecesiz olarak koşudan ayrılmıştı. Bugün daha derli toğlu şekilde koştuğu kum pistte kendisi gibi formda bir eküri desteği ile start alacağından birinciliğe çok yakın görüyorum. 

Bu bakımdan çoğunun vasat güce sahip olduğu yada tecrübesiz olduğu rakiplerden oluşan bu maiden mücadelede birinciliğe çok daha yakın gördüğümden 15-FRESH YOURSELF i kuponu ufaltmak isteyenler veya alternatif arayanlar BANKO olarak öneriyorum.

İlk koşuları olsa da güçlü kan hatları ve tatminkar hazırlıkları ile 3-GRINNING SOUL, 5-KRAL AYDEMİR ile koşu performansı bakımından sivrilen isimlerden olarak gördüğüm 13-BIG ALBATROS en ufak hata ve eksiklikte devreye girecek isimlerdir.

.

 

 

ALTILI GANYAN ŞABLONUM

1.AYAK:.2,7,8,5,13,4,6,14

2.AYAK:.11,7,9,3,4,8

3.AYAK:.4,,1,6,3

4.AYAK:.1,2,8,,4,5,7,3

5.AYAK:.2 (YÜCEDAĞ)

6.AYAK:.15,,5,3,15

 
 

 

Z RAPORU

***.


Okunma Sayısı: 1373

Yorumlar


  • istanbullu

    18-05-2019 14:05

    başarılar abicim

  • thlif

    18-05-2019 16:14

    son ayak 15 gelecek galiba 2 kere yazdıgınıza göre

    Eyüp CULFA Tarafından Yorumunuza Verilen Cevap


    Eyüp CULFA

    2019-05-19 02:22:56

    kesin :)