GR-3 DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ KOŞUSUNU LOZAN KAZANDI

GR-3 Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu’nu LOZAN kazandı

Veteriner Hekimler Günü, Dünya Veteriner Hekimleri Birliği'nin 2000 yılında, her nisan ayının son cumartesi gününü "Veteriner Hekimler Günü" olarak ilan etmesi ile kutlanmaya başlamıştır. İlk kez 2002 yılında düzenlenen Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu, bu yıl yaklaşık iki aylık gecikmenin ardından 20 Haziran Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti.

Ankara’da sezonun 4. yarış günü 10 koşulu bir programa sahne oldu. 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu (Açık-A3) da günün 8. mücadelesi olarak saat 18.30’da koşuldu. EVERGRANDE isimli safkanın Komiserler Kurulu kararıyla start almadığı yarışa tümü erkek 7 İngiliz atı katılım gösterdi. Hasan Hüseyin Temel’e ait LOZAN (Lion Heart - Kızım Melike / Kaneko) startta 2 boy oyalanmasına karşın son 400’deki istikrarlı ataklarıyla liderliği alıp potoya kadar rakiplerine direnmeyi başardı ve jokeyi Ahmet Çelik idaresinde zafere uzanan isim oldu. Cengiz Aydoğan’ın antrene ettiği 4 yaşındaki al erkek safkan son galibiyetini Şubat ayındaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nda (A3) almıştı.

Atçılık camiasının en önemli paydaşlarından biri olan veterinerlerimiz adına bu yıl 19.’su düzenlenen koşunun birincilik ikramiyesi 160.000 TL olarak belirlenmişti. Koşu kum pistte 1500 metre mesafede gerçekleşirken ikinciliğe Halis Karataş idaresindeki GRAYOCEAN (Offlee Wild - Setryn / Strike The Gold) yerleşti. Piste favori olarak çıkan kır safkan, sonlarda dıştan etkili ataklar sergilese de rakibiyle olan farkı ancak bir başa kadar indirebildi. Onların ardında ROYAL AVSAR (Flower Alley - Seeking Adel / Seeking The Gold) Gökhan Kocakaya ile üçüncü olurken, Emrah Sincan ile ANKA (Bosporus - Sabin / Unaccounted For) dördüncü, Ayhan Kurşun idaresindeki HEADMAN (Dabirsim - Longoria / Desert Prince) de beşinci olarak koşuyu tamamladı.

LOZAN için bitiriş derecesi 1.33.91 şeklinde kayıtlara geçerken, koşuda farklar Baş - 1 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy oldu.

2020 yılı Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu’nu izlemek için tıklayınız.


Okunma Sayısı: 1966

Yorumlar